A Dürer Kert nem készül bezárásra

Illustration for article titled A Dürer Kert nem készül bezárásra

Pedig a Liget Projekt új Lázár János által bejelentett cirkuszkomplexuma pont ugyanott épülne.

Advertisement

Az új komplexumot az Ajtósi Dürer soron alakítanák ki, és a Lázár János múlt heti sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a 19-21. szám alatti szórakozóhely-komplexum (az egykori MSZMP-s pártfőiskola épülete) is a tervezett helyszínhez tartozik. Jelenleg itt található a Dürer Kert, a Dürlin rendezvényház, a Keleti Blokk és a Dürer Stúdió, vagyis klubok, stúdiók, próbatermek.

A közülük legrégebb óta működő szórakozóhely, a Dürer Kert most közleményben jelezte, hogy csak a sajtóból értesültek az állítólagos bezárásról szóló hírekről, de nem készül arra, hogy bezárjon. Egyrészt azért nem, mert szerintük ezeken a helyeken “a magyar zeneipar igen jelentős százaléka összpontosul undergroundtól a mainstreamig. Többek között ők is azok, akikért idén májusban elkészült a ProArt hiánypótló Zeneipari jelentése, akikért az NKA pályázatokat indít és amiért elindult a Cseh Tamás Program.”

Advertisement

Az erősebbnek tűnő érv:

Mivel a Dürer Kert 2019. december 31-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, nem foglalkozik sajtóból vett hírekkel: eseményeink zajlanak tovább, fejlesztéseink nem állnak le. Hamarosan új, közepes befogadóképességű termet is nyitunk Room 041 néven, hogy a magyar és külföldi zenei-kulturális élet aktuális és legendás figuráit bemutassuk a közönségnek.

Advertisement

Aztán majd meglátjuk.

Fotó: Sóki Tamás/Dürer Kert

Vélemény, hozzászólás?