Vili sosem bántott nőket, és soha nem is akart! Inkább kiállt értük!

Illustration for article titled Vili sosem bántott nőket, és soha nem is akart! Inkább kiállt értük!

A brutális szegedi nőveréssel gyanúsított S. Vilmos 36 barátja írta alá azt a Délmagyarhoz eljuttatott levelet, melyből kiderül: az előzetesben tartott exbörtönőr kiváló ember. Szombaton az újság arról írt, hogy a kubai származású Sz. Viktornak már volt rendőrségi ügye.

Advertisement

Az újság ma délután hozta le a szöveget, amelyet Musa Daniellától Taics Edináig pont három tucatnyian jegyeznek tehát, és egyebek közt ilyenek vannak benne:

Mi sem tudjuk, mi történt. Mi Vilit ismerjük. Olyannak ismerjük, aki nem rasszista és nem ver véresre ártatlan nőket. Vili segítőkész, sportszerű és az jellemző rá, hogy megvédi a gyengébbeket, nem pedig az, hogy rájuk támad.

Mindannyian azt reméljük, minél előbb kiderül a teljes igazság. Addig is megilleti őt, ahogy mindenki mást, az ártatlanság vélelme.

Advertisement

A barátok szerint Vilmos a légynek se tudna ártani, és csak jót és szépet tanultak eddig tőle az elmúlt 2-20 évben, kinek mennyi jutott. Hogy pontosan mi történt Szegeden, azt egyelőre tényleg kevesen tudhatják, viszont az is egy kisebbfajta fejlemény, hogy a Délmagyar előszedte szombaton: a csúnyán megvert Tímea kubai származású – 25 éves – barátjának volt már rendőrségi ügye, még 2009-ben, amikor is egy állítólag túl jól sikerült buli után állítólag gázpisztollyal próbált rendet tenni a JATE klubnál. Akkor ráadásul a rendőrök állítólag házkutatást tartottak nála, ő pedig állítólag rasszizmussal vádolta meg őket.

A rendőrség visszautasította a vádakat, és két eljárást is indított Sz. Viktorral szemben. A Délmagyar úgy tudja, a Szegedi Nyomozó Ügyészség 2009-ben vizsgálta Viktor panaszát, de senkit sem marasztaltak el. Van abban a cikkben egy ilyen rész is, amit egyáltalán nem értek:

Sz. Viktor nézőpontja

Többször is kerestük Sz. Viktort. Azt szerettük volna megtudni, milyen rendőrségi ügyei voltak eddig, és jelenleg milyen ügyben folyik ellene eljárás. Erre nem reagált, de azt elmondta, hogy szerinte mi történt július 18-án a Belvárosi híd alatt: – Nem levittem a földre a férfit, majd ezt követően támadta meg Timit, hanem először kiütötte Tamást, a bátyját, majd Timit. Ezt követően észrevételeztem, hogy mindketten a földön hevernek. Ekkor indultam meg a férfi felé, kiáltva, hogy „Mégis hogy merészelted!”, majd a földre kényszerítettem, és ezután támadtak meg a barátai – fogalmazott.

Advertisement

Mármint azt nem értem főként – a százszor látott videó alapján –, hogy Sz. Viktor hogy kényszerítette földre azt az óriás kickbokszos pasast. Oké, hát egyszer majd biztos kiderül minden erről az ügyről. Vagy ellenkezőleg.

Vélemény, hozzászólás?