Jövő hét végén talán már lesz valami. Még nem az igazi, de valami!

Illustration for article titled Jövő hét végén talán már lesz valami. Még nem az igazi, de valami!

Ha nem is komoly lehűlés, de legalább eső, vihar és zivatar. Csak aztán nehogy az legyen a baj!

Advertisement

Kint voltam az imént három órán át – bejártuk a Szigetet, lesz róla sok képes poszt nemsokár –, és hát mit mondjak, fűtenek fentről elég tisztességesen. De már valahogy nem is olyan vészes, úgy látszik, ezt is meg lehet szokni. Kiszállni például az átforrósodott autóból – egyenesen bele az árnyas 35 fokba itt a kis ligetünkbe – annyira jólesett, hogy teljesen elcsodálkoztunk.

És most azt mondja az OMSZ a középtávú előrejelzésében, hogy folytatódik a hőség, többfelé 40 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. A hét második felében várható csak csapadék, a hétvégén akár heves zivatarok is lehetnek. A hétfő–szerda szakaszt nem is részletezném – 35–38 fok, zavartalan napsütés, riadó! –, viszont azután jönnek a különböző nedvességek:

Csütörtökön a sok napsütés mellett elvétve lehet egy-egy zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-23, a legmagasabb hőmérséklet 35-38 fok között alakul. Pénteken a Dunántúlon és a Dél-Alföldön többfelé valószínű zápor, zivatar, másutt csak helyenként lehet csapadék. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 16-24 fok várható. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a legmelegebb.

Szombaton és vasárnap több órára kisüt a nap, de többfelé kell záporra, zivatarra számítani, néhol heves zivatar is kialakulhat. Emellett helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 16-24, vasárnap 16-23 fok között alakul. Szombaton napközben 29-37, vasárnap 29-36 fokig melegszik a levegő, továbbra is északkeleten, keleten lesz a legmelegebb.

Advertisement

Hát így álljatok hozzá a következő hét naphoz.

Vélemény, hozzászólás?