Kategóriák
konc

A vágy körmönfonódó villamosa

Érettségi tétel lesz a BKK fonódó villamos menetrend változása?

Illustration for article titled A vágy körmönfonódó villamosa

Advertisement

“A budai fonódó villamoshálózat átadásával 2016. január 16-ától a budai villamosvonalak több évtized után újra egységes hálózatot alkotnak, az észak- és a dél-budai területek között átszállásmentes villamoshálózat jön létre. Az új forgalmi rendet a Budapesti Közlekedési Központ az érintett kerületekkel történt konzultációkat és a témában lefolytatott társadalmi egyeztetést követően közel 2300 javaslatot, észrevételt figyelembe véve dolgozta ki.”

Tegyük fel,hogy a Vágy Villamosa magyar film változatában,Marlon Brando az Óbuda-i temető mellett lakik és szeretné meglátogatni Vivien Leigh-et a Kosztolányi Dezső téren.Azonban indulás előtt mindketten elolvassák “A BKK bemutatja a budai fonódó villamoshálózat forgalmi rendjét”,akkor könnyen lehet,hogy a filmforgatás elmarad.A Blanche Du Bois szerepét játszó Vivien Leigh,a menetrend elolvasását követően még jobban megőrül,Stanley Kowalski/Marlon Brando el sem indul a lakásból és otthon megy fejjel a falnak!A 2300 BKK megkérdezett/figyelembe vett javaslat,pedig szégyenében elbujdosik.

Advertisement

Illustration for article titled A vágy körmönfonódó villamosa

Ki nem emlékszik a körmönfont,több változós matematikai-logikai feladatokra,melyek megfejtése előtt nevetve megkérdeztük:És akkor,hogy hívják a mozdonyvezetőt?A képen látható kanyarban érkeztek a változók.!Nézzük át együtt a gondosan kidolgozott BKK enigmák,Óbudát talán szorosabban érintő részleteit.Hozzá kell tenni,hogy a feladatok megoldása további nehezítésként a Clark Ádám teret átépítik,de azt ígérik,hogy márciusra átadják a forgalomnak.

Advertisement

1. A 86-os busz a továbbiakban nem közlekedik. Szerepét Óbudán a 9-es busz, a Bogdáni út és a Batthyány tér M+H között közlekedő új 109-es busz, a Batthyány tér M+H-tól meghosszabbított útvonalon szintén Óbuda, Bogdáni útig közlekedő 111-es busz, továbbá a buszoknál gyorsabb, kényelmesebb kötöttpályás járatok: a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos veszi át. A Budafoki úti buszvonal-szakaszon az immár teljes üzemidőben és hétvégén is közlekedő 133-as busszal lehet majd utazni.

2. Új buszjárat indul 109-es jelzéssel Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér M+H között, amely egyrészt a 86-os buszt pótolja, másrészt Óbudán sűríti a 9-es busz közlekedését is, továbbá a budai fonódó villamosok által ki nem szolgált területeket is összeköti az M2-es metróval. A fent részletezett Clark Ádám téri munkák elkészültéig, várhatóan március közepéig a 109-es busz ideiglenesen villamospótlóként hosszabb útvonalon a Szent Gellért tér M-ig jár.

Advertisement

3. A 160-as, a 260-as és a 260A busz útvonala lerövidül: a buszjáratok külső végállomásuktól az Óbudai rendelőintézetig közlekednek majd. A 260-as busz teljes üzemidőben menetrend szerint a Virágosnyereg útig közlekedik, vagyis a jövőben előzetes bejelentés nélkül igénybe vehető lesz (a jelenlegi Telebusz-rendszer helyett). Ugyanakkor mind a 260-as, mind a 260A járat követési ideje lényegesen változik. A vonalakon elsőajtós felszállási rend lép életbe.

4. A 111-es busz útvonala meghosszabbodik, a Batthyány tér M+H-tól a Kolosy téren át Óbuda, Bogdáni útig közlekedik, mindkét irányban a 9-es busz útvonalán. Óbuda felől a fonódó villamosokra a Kolosy téren lehet majd átszállni.

Advertisement

A BKV könnyítésként,az OFOTÉRT támogatásával olvasható,főleg idősek számára könnyen áttekinthető ábrával segít.Ez már a végleges változat,az átmeneti is megtalálható a honlapon.

Illustration for article titled A vágy körmönfonódó villamosa

Advertisement

Ezek után a poszt elején feltett kérdés helyesen így hangzik:És akkor,hogy hívják a mozdony az autóbusz vezetőt?

Aki pedig még jobban meg akar keveredni,kattintson bátran a BKK oldalára,rengeteg,a teljes hálózatot érintő további nehézségeket fokozó változóval találkozhat Egy azonban biztos,a BKK honlapjára könnyen el lehet jutni.

Vélemény, hozzászólás?