Pörzse Sándort üldözték, mert nem zsidó, mégsem vándorol ki

Most már el sem tudom képzelni, hogy hány bőrt lehet elhúzni egy emigrálás hisztérikus bejelentéséről. A Gerendás Péter-imamalmot Pörzse Sándor forgatta tovább, aki természetesen nyílt levelet írt a Facebookon. A levél üzenete, hogy nem kéne annyit rinyálni, de a legjobb nem ez benne, hanem az, ahogy a jobbikos

Illustration for article titled Pörzse Sándort üldözték, mert nem zsidó, mégsem vándorol ki

Most már el sem tudom képzelni, hogy hány bőrt lehet elhúzni egy emigrálás hisztérikus bejelentéséről. A Gerendás Péter-imamalmot Pörzse Sándor forgatta tovább, aki természetesen nyílt levelet írt a Facebookon. A levél üzenete, hogy nem kéne annyit rinyálni, de a legjobb nem ez benne, hanem az, ahogy a jobbikos képviselő és egykori műsorvezető felidézi, milyen hátrányok érték azért, mert nem zsidó. Tessék:

Kedves Péter! Azt írod „beszóltak neked”, és te ettől és a fellépések hiánya miatt azon gondolkozol, hogy elhagyod az országot. Te félsz, Péter? Mondták-e már neked, hogy a zsidó származásod miatt nem léphetsz fel valahol? Mert nekem mondták ellenkező előjellel, szemtől szembe, pofátlanul. (Ha egyszer találkozunk, azt is elmondom ki volt, azóta óriási sztár lett.) Lépett-e vissza szponzor miattad egy műsortól? Mert velem ez is megesett még rockműsor vezetőként, hogy valaki azért nem szponzorált minket, mert nem vagyok zsidó származású. Rúgták-e már hasba gyerekedet, azért mert zsidó? Mert az én lányommal ez is megesett- persze ellenkező előjellel- a Radnóti gimnáziumban, az én akkori Hírtévés szereplésem miatt. Egy fiú rúgta hasba, majd hozzátette: „most magyarkodj!” Idézett-e már be rendőrség egy dalod miatt? Mert engem 2006-ban kihallgattak egy Budaházy interjú kapcsán.

Advertisement

Az egész levél itt olvasható el.

Vélemény, hozzászólás?