Újabb plágiumügy: német neonáciktól lopták a gázos poént a magyar motorosok

A német NDP nevű neonáci párt 2011-es, a berlini tartományi választásokra készült plakátjáról lopták az „Adj gázt!” szlogent azok a magyar motorosok, akik az Élet menetének napján, április 21-én fognak demonstrálni Budapesten. Az eredeti plakáton egy bőrruhás náci motoros mondja, hogy „Gázt adni!”.

Illustration for article titled Újabb plágiumügy: német neonáciktól lopták a gázos poént a magyar motorosok

A német NDP nevű neonáci párt 2011-es, a berlini tartományi választásokra készült plakátjáról lopták az "Adj gázt!" szlogent azok a magyar motorosok, akik az Élet menetének napján, április 21-én fognak demonstrálni Budapesten. Az eredeti plakáton egy bőrruhás náci motoros mondja, hogy "Gázt adni!".

Advertisement

Berlinben a politikusok nyilvánosan elítélték az ízléstelen holokauszt-"viccet", de a plakátokat a szólásszabadság jegyében természetesen a helyükön hagyták. Nálunk sem a plakáttal van baj, az viszont már közel sem ennyire egyértelmű, hogy miért jár ingyenes, mármint adóból fizetett szolgáltatás, vagyis rendőri felvezetés egy vállaltan megfélemlítő jellegű felvonuláshoz. A plágiumot Gergoo szúrta ki válaszban, köszönjük a tippet.

Advertisement

Update: Amint az a magyar plakáton is látható, ez a második Adj gázt! lesz. Íme egy videó az elsőről. A Nemzeti Érzelmű Motorosok szervezték. Akkor nem a holokauszt, hanem a benzinár és a kegyetlen adóteher volt a fókuszban:

Vélemény, hozzászólás?