Simicska titokban már több mint egy éve megvásárolta az Indexet!

Messze a legjobb összeesküvés-elmélet eddig Uj Péterről, az Indextől való távozásáról, az én távozásomról és a Jeti Válasz/444-ről: azért jöttünk el, mert Simicska igazából rég bevásárolt az Indexbe. Ami külön fantasztikus, hogy ezt egy Kinja-felhasználó szúrta ki a blogján, illetve az, hogy az elmélet a CEU

Messze a legjobb összeesküvés-elmélet eddig Uj Péterről, az Indextől való távozásáról, az én távozásomról és a Jeti Válasz/444-ről: azért jöttünk el, mert Simicska igazából rég bevásárolt az Indexbe. Ami külön fantasztikus, hogy ezt egy Kinja-felhasználó szúrta ki a blogján, illetve az, hogy az elmélet a CEU weboldalán jelent meg.

Sehol sincs a Heti Válasz azzal a cikkével hogy igazából Bajnai Gordon áll Uj lapja mögött, sőt még a HVG is gyenge azzal a források nélkül inszinuációjával, hogy UP titokban Nyerges Zsolt Simicska -alvezérrel barátkozik. A legkeményebb, leghátborzongatóbb és legviccesebb elmélet a CEU The Hungarian Media Monitor nevű oldalán írta meg Sánta Mária.

"Az írás itt lesz érdekes, mert itt lép be a közgép szál, mert a szerző azt állítja, hogy Uj Péter azért hagyta ott az indexet, mert azt megvette Simicska Lajos! Sőt, a többi indexet elhagyó újságíró (köztük a Cinken író Szily László is) ezért jött el. Állítólag Simicska nem akarja az Indexet átállítani a jobboldalra, hanem egyszerűen csak elsorvasztja azt, UP-nek ezért is lesz könnyű helyzete, mert az Index megüresedett hirdetői felületére megy majd rá."

Advertisement

Így foglalja össze az írás lényegét remek posztjában a Kinja sztárbloggere, Staufenberg Vanda.

Advertisement

Mit is mondhatnék erről? Az elmélet annyira tökéletesen felépített, hogy az embernek nincsen szíve kiábrándítani a hívőket. Csak a magam nevében beszélhetek. Az utolsó pár indexes évemben, a politika rovat szerkesztőjeként igazából munka nélkül vettem föl a fizetésem, a cikkek szerkesztését ugyanis Simicska Lajos, míg a korrektúrázást Nyerges Zsolt végezte. Igazából azért hagytam ott ezt a munka nélkül is szép jövedelmet hozó, kényelmes állást a gályarabszerű blogolásért – pedig a kávét 2010 tavaszától kezdve Németh Lászlóné főzte nekünk! – mert a Lajos imádta, ha egy cím három pontra végződik, és mindent eszerint javított át. Nekem viszont halálom a három pont, idegesebb leszek tőle, mint Semjén Zsolt a férfikombinétól, és ezt a zsíros csekkek, plusz Némethné álomszerű ristrettói sem tudták feledtetni.

Vélemény, hozzászólás?