​A bunkó budapestiek kicsinálták a Római parti kőkert alkotóját

Illustration for article titled ​A bunkó budapestiek kicsinálták a Római parti kőkert alkotóját

Miután az RTL Klub is forgatott róla, a Római part vicces land art műalkotását a hétvégén megrohamozták a paraszt tévénézők. Az 1500 bunkó szétszedte és lerombolta a parti kövekből rakott szobrok egy részét, egy csomó kavicsot elloptak, a művésznek elment a kedve az egésztől,és segítséget kér.

"Várom az árvízet."

Ennél tragikusabbat nem is mondhatna egy vidám, szabadtéri, sőt folyóparti műalkotás létrehozója. De Kánya Tamás ötvös ennyire szomorú. Tavaly ősszel, az alacsony vízállást kihasználva a partvédő kövekből és uszadékokból köztéri varázskertet hozott létre a Római parton, közvetlenül a folyó mellett. Kánya csináltfb-oldalt is a kőkertjének, ami mostanra a Római nevezetessége lett. (Itt nézhetsz róla klassz panorámaképet.)

Advertisement

Csakhogy a kertet szezonon kívül rakta össze Kánya, az aránylag kevés őslakó pedig nem bántotta a leginkább egymásra halmozott kövekből álló szobrokat. De miután az RTL Klub leadott róla egy tudósítást, a hétvégén elárasztották a helyet az érdeklődők.

Advertisement

Akik annyira kikészítették Kányát, hogy az csak na. A megsebzett alkotó most az fb-on kért segítséget, pontosabban kiáltotta a világba a csalódottságát, amiért

Nem szólnak rá a gyerekekre a szülők, mindent megfognak, levernek, felborítanak. Botokkal ütögetik a szobrokat. (…) Az összes állatnak a fogait kiveszik lesöprik. (…) Felnőttek keresztül sétálnak simán mindenen. Ídős férfi a feleségével bemászik a kövek közé,sorba döntenek össze mindent. Utána még nevetgélnek is. (…) Mindenki köveket tesz a kiegyensúlyozott alkotásokra. A negyedik embernél már persze, hogy összedöl mert elveszti az egyensúlyát.(…) Folyamatosan ellopják a mosolygós smile és "love Római"köveket(nem csak gyerekek-rászóltam egy 60 év körüli nőre, hogy legyen szíves tegye vissza a zsebéből. Válasz persze, persze. Visszateszi.) (…) Egy kedves hölgy próbált nekem segíteni, de 2 óra után ő is azt mondta, hogy nem bírja! Mi van itt!

Advertisement

De a privát kedvencem mégis ez, vagyis ő a trollnyuggernéni:

Ídős hölgy szándékosan lelöki a szobor tetejét és mondja a barátnőjének: Na ugye, hogy nem volt összeragasztva

Advertisement

Szóval a zemberek kikészítették a művészt, aki a minden elsodró áradást várja. De közben tudja, hogy addig is, a jó idővel és a büfék nyitásával egyre többen mennek ki a Rómaira, ő meg egyedül nem bírja a nyomást.

Vélemény, hozzászólás?