The

Szombat este jöttünk-mentünk kicsit a belvárosban, elkeveredtünk a Váci utcára, és én egészen elcsodálkoztam azon, hogy kis túlzással úgy hömpölygött az idegen nyelvű tömeg, mint Prágában a Károly hídon.

Illustration for article titled The

Advertisement

Valamiért azt hittem, a turisták jó része leszokott arról a környékről, úgy látszik, nem vagyok képben egyáltalán. Vagy ők nincsenek, vagy mi. De tényleg, miért oda mennek, amikor annyi jó helye, utcája, tere van már Budapestnek, hogy négy végtagom ujjain sem tudnám megszámolni?

A fényképen látható éttermet természetesen még soha nem láttam, se kívülről, se belülről, ott terül el Casablanca Rick vendéglátó-ipari egysége mellett. Megtetszett a neve, ez az angol névelős dolog óriási ötlet. Vagy ellenkezőleg.

Advertisement

Majdnem elfelejtettem: a Fővám tér közelében található Old Monarchiába akkora lelkesedéssel próbáltak becsábítani egyszerre ketten is (minden lehetséges nyelven), hogy szinte megsajnáltam a lányt és a fiút is, pocsék egy meló az övék. Ez az a lebuj, amit a 444 elég rendesen elintézett, kár, hogy az ilyesmi nem vész el, csak átalakul. Mondjuk sose tudni, az is lehet, hogy azóta csúcsgasztronómiát csinálnak szuper áron.

Tényleg, ti mikor jártatok utoljára a Váci utcában?

Vélemény, hozzászólás?