A céges csetszoba legmegdöbbentőbb pillanata: a kolléga bevallotta, hogy rühes volt

Illustration for article titled A céges csetszoba legmegdöbbentőbb pillanata: a kolléga bevallotta, hogy rühes volt

A vállalati levlisták legszórakoztatóbb pillanatai az eltévedt leveleknek, a váratlan vallomásoknak és az anyázásoknak köszönhetők. És persze megunhatatlan tréfa a homoszexualitás megvallása az asztalszomszéd óvatlanságból nyitva hagyott gépén. A "váratlan vallomás" kategóriában aranyérmes eset történt egy barátommal, akinek a cégénél nem is a levelezőlista, hanem a csetszoba a legfontosabb vállalati fórum. Itt jelent meg a napokban a délutáni csúcsidőszak közepén X. kollégától az, hogy "egy vallomással tartozom, amit nem lenne tisztességes visszatartani.", majd két másodpercen belül jött a folyatatás: "rühös voltam". Innentől elnémult az egyébként folyamatosan funkciótlanul viccelődő kollektíva, és csak X. vallomása nőtt-növekedett a képernyőn:

(már nem vagyok az) Apr-02 2:41 PM

még februárban szedtem össze, rövid kórházi tartózkodás alatt Apr-02 2:42 PM

szerencsére könnyen gyógyítható, már ha tudja az ember, hogy mivel áll szemben Apr-02 2:43 PM

van egy "infectoscab" nevű kenőcs, azal kell bekennie magát az embernek nyaktól lefelé 1x Apr-02 2:43 PM

ennyi, már el is múlt Apr-02 2:44 PM

a tüneteket nem lehet eltéveszteni Apr-02 2:44 PM

semmi se viszket annyira, mint ez Apr-02 2:44 PM

nem nagyon fertőző, tulképp csak közvetlen testi kontaktussal terjed Apr-02 2:45 PM

meg ágyneművel, törülközővel, stb Apr-02 2:46 PM

csak azért szólok, hogy ha netán vkinek viszketne Apr-02 2:46 PM

elviselhetetlenül, akkor tudja, h. mit kell tenni azonnal Apr-02 2:46 PM

ne kelljen lefutnia azokat a köröket, amiket nekem kellett Apr-02 2:46 PM

Ettől kezdve fél órán keresztül nem volt egyetlen bejelentkezés sem, se egy vicc, se egy link, se egy kérdés, pedig ilyentájban normálisan fél percenként közbeszól valaki!

Advertisement

Én is némán ültem az íróasztalomnál, és azon mulattam magamban, hogy van-e olyan hipochonder a csapatban, aki most rettegve próbál úgy vakarózni, hogy a többiek ne lássák. Az eset ugyanis a Gawker budapesti irodájában történt.

Azért meséltem el ezt az egészet, hogy bátorítsak mindenkit, aki átélt már hasonlóan klassz céges levlistás vagy csetszobás pillanatokat, hogy válaszban írja meg ez alá a poszt alá. Ha lehetséges, idézetekkel. Aztán eldöntjük, kié a legjobb sztori.

Advertisement

Az irodában és a szerkesztőségben február óta hála istennek nem tört ki rühösségjárvány!

A történetet és a csetlogot természetesen X. kolléga jóváhagyásával közlöm. A dramatizálás során nem sérült meg egyetlen rüh sem.

Advertisement

Pallas Nagylexikona egyébként sodró lendülettel és igen plasztikus képekkel, mondjuk ki: szórakoztatóan ír a rühösségről, nagyszerű olvasmány:

rühösség (scabies, gale), erős viszketéssel járó igen közönséges és ártatlan ragadós bőrbetegség, melyet egy az atkák családjához tartozó élősdi állat, a rühatka (l. Atkafélék) okoz. Ha egy nőstény atka az emberi bőrre jut, csakhamar befúrja magát a felhámba és ferdén lefelé haladva annak mélyebb, nedvdúsabb rétegéig, onnan aztán a bőr felületével párhuzamos irányban halad előre; igy jönnek létre az u. n. atkamenetek, melyek keskeny, 1-2 cm.-nyi, néha még hosszabb, majd egyenes irányban, majd pedig kacskaósan lefutó, szabad szemmel jól látható és egészen jellegzetes meneteket képeznek, amelyek külső nyilása a belé jutott piszoktól sötétebb, belső, vakon végződő végében pedig egy fénylő fehér pontocska ül, ez az atka, amelyet kevés gyakorlottság mellett könnyen ki lehet egy hegyes késsel v. lancettával a menetből emelni és górcső alatt megvizsgálni.

Advertisement

A teljes szócikk itt olvasható el. Hajrá, bátorság, jöjjenek a magyar cégek vicces titkai!

Vélemény, hozzászólás?