A földrengés és én

Ma éjjel 0:23 felé álmosabb voltam, mint református terrorista, akit azzal kínoznak a katolkus Guanatanamón, hogy megállás nélkül Harrach Péter-beszédeket játszanak le neki. Előtte írtam pár posztot, megnéztem egy spanyol kiesési rangadót, utána elgondolkoztam, hogy abban a hirdetésben, hogy „Jelenleg 5 hetes baby

Illustration for article titled A földrengés és én

Ma éjjel 0:23 felé álmosabb voltam, mint református terrorista, akit azzal kínoznak a katolkus Guanatanamón, hogy megállás nélkül Harrach Péter-beszédeket játszanak le neki. Előtte írtam pár posztot, megnéztem egy spanyol kiesési rangadót, utána elgondolkoztam, hogy abban a hirdetésben, hogy "Jelenleg 5 hetes baby selyemmajom kedvező áron, családi okok miatt eladó", mi lehetett a családi ok. És hogy ha valaki külön kiírja, hogy "Magánszemélytől nem használt kutyaház eladó", akkor az azt jelenti-e, hogy a kutyaházügynökök szemét nagy százalékokat szoktak rátenni. 0:25 táján kaparászó hangot hallottam a kertből.

Advertisement

Kimentem, hallgatóztam és bámultam a sötétbe, de nem tudtam megállapítani, hogy sündisznó volt, macska, vagy a másik épületben élő nyelvész, aki öt celsiusfokos hőmérsékletig tízujjas neoprén lábtyűben szokott futni a környéken, onnantól meg mezítláb. Visszamentem a házba, ahol csend volt mindaddig, míg 0:27 körül olyan ritmikus zaj nem kezdett hallatszani, mintha valaki pár másodpercenként kézzel összenyomna egy kisebb méretű sípolós gumiállatot vagy macskajátékot. Három napja ez megy, így csak legyintettem, hogy "már megint dugnak a görög teknősök", megitattam az ágyukból vízért rimánkodó gyerekeket, azzal elővettem P. J. O'Rourke All The Trouble In The World című könyvét, a mellemre helyeztem, és elaludtam.

De rengést, azt semmifélét nem éreztem!

Mindez Budán, a Moszva tér fölött 600 méterrel, a Fillér utca egyik mellékutcájában történt. Szemétség, ez lehetett volna életem első földrengése. Ráadásul úgy, hogy mindeközben a sokadik emeleten lakó budapesti ismerősök olyanokat írtak az éjszakáról, hogy "para volt hogy a mosogatóból kibillent a víz" meg "felkönyökölve bámultam a lábam a takaró alatt és arra gondoltam, hogy az istenbe mozoghat, ha senki nem lökdösi az ágyat", nem is beszélve olyanokról, hogy " fúú, ez az asztaltáncoltatós buli elég fasza vol".

Advertisement

Ha már én kimaradtam a bulizásból, legalább mások meséljenek róla! Ha éreztél valami furcsát, ijesztőt vagy vicceset, de akkor is, ha nem, írd meg kommentben. Hogy még Tarlós Istvánabb legyen a buli, a budapesti észlelők rákommentelhetnek a fönt látható térképre. Csak kattints a kép megfelelő részére, és máris írhatod az élményedet. A semmit sem érzés is ér! Ha nem budapesten ért a rengés, kommentelj simán!

Vélemény, hozzászólás?