A havazás percről percre

Illustration for article titled A havazás percről percre

10:03

Csodálatos beszélgetés a Facebookon. Seres László, a kíméletlen libertárius publicista kiírja, hogy "Nagyon szeretem a Skodámon azt a funkciót, hogy már 20 perce csúszkálok a havon, mire felvillan egy kis sárga ikon, hogy vigyázzak, mert csúszós az út." Mire egy barátja közli vele, hogy az a kis sárga nem azt jeleni, hogy csúszik az út, hanem hogy bekapcsolt a kipörgésgátló, mert a palesztinok réme túlnyomta a gázt és kipörgött a kerék. Már emiatt megérte a havazás!

Advertisement

10:09

Zalában is kábé az van, mint Budapesten, jelentette a Zala Volán. A buszok néhol nehezen közlekednek a keresztbe fordult autók és kamionok miatt, egyelőre egy települést, Gosztolát nem lehet egyáltalán megközelíteni, Cserszegtomajon pedig árokba csúszott a busz, de senki sem sérült meg.

Advertisement

10:12

Baleset miatt lezárták az M3-as bagi felhajtóját, nagy a torlódás – közölte az ORFK. Nem kell pánikolni, a torlódás amúgy is rohadt nagy lett volna.

Advertisement

10:15

Facebook Newz: Zs. Andrea 3 óra alatt tette meg a Tahitótfalu-Budapest távolságot.

Advertisement

10:25

Kiskorú, mobilnetes Cink-olvasók, FORDULJATOK VISSZA!!! Igazolt lesz ma minden havazás miatti hiányzás Budapesten. Erről a BKK egyezett meg az állami iskolákat felügyelő Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, úgyhogy tök hivatalos és mindenkire vonatkozik.

Advertisement

10:30

Bréking! A kereszténydemokrata Surján Lászlónak a havazásról is a Szovjetunió jutott az eszébe! Meg Petőfi!  (via Kiss Ádám)

Leesett a hó, ami jó, meg szép is. Aprócska hátrány, hogy a közlekedés némileg összeomlott. A taxi, amit még tegnap este rendeltem 8 órára, még nem érkezett meg, ekként a 10 órakkor induló repülőjáratot már nem érem el semmiképp. Még szerencse, hogy sikerült átrakni a jegyet egy koradélutáni gépre, s így talán elérem a legfontosabb mai tárgyalásomat. Ilyenkor mindig Petőfi jut eszembe: habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr. Igen, a természet, amelyett a szocializmusban a nagy Szovjetunió annyira át akart alakítani, erősebb nálunk. Tudom Petőfi a társadalomról beszélt, de azért erre az esetre is vonatkozik.

Advertisement

10:33

Egy praktikus tipp a Twiterről, Tony Starktól:

budai rakpart járható, ha nincs motoros vagy bringás elötted. use it.

10:35

"Az M7 tiszta, Érd után viszont nincs takaritva" – mondja forest a Twitteren.

10:43

Pasarét-Moszva tér=110 perc! Ezt nem akárki teljesítette ennyi idő alatt, hanem Zsidai Roy, a híres várbeli és VII. kerületi vendéglős. 

Advertisement

10:51

Példátlan: Eszpée és NAK is idén először nem bringával jött a szerkesztőségbe. Ezért tart itt az utcai biciklizés! 🙁

Advertisement

10:58

Soha nem volt jobb alkalom, hogy hóból főzzél teát. A kivételes alkalomra idézzük föl Uj Péter legendás Tumblr-posztját, ami a műfajban is kivételes gyűlölethullámot indított el! Tudtad, hogy nálunk még a csapvíz is szar, bezzeg bármelyik trieszti útmenti kisboltban?

Advertisement

11:09

Újra járható az M3-as bagi felhajtója.

11:21

Rogán Antal mára ingyenessé tette a parkolást a Belvárosban, és megkérte a helyi közterület-felügyletet, hogy bírságolás helyett a parkolóhelyek takarításában segítsenek. Nemsokára megpróbálok találni egy takarító parkolóőrt, a dolognak ez a része egész egyszerűen elképzelhetetlennek tűnik. 

Advertisement

11:30

A havazás remek bevételi forrás is lehet, túl a hólapátoláson. Zappe Gábor (Velvet) kitwittelt képén négy hajléktalan segít elindulni egy lexusosnak egy Montessori-ovi elől. Micsoda életkép!

Advertisement

Illustration for article titled A havazás percről percre

11:41

Vajon mi gerjeszthette be ennyire a Jobbik fővárosi frakcióvezetőjét? 

Ezúton hívjuk meg Önöket sajtótájékoztatónkra, melynek témája: Horror a hóhelyzet a fővárosban – Az FKF vezetője alkalmatlan a feladatára!

Advertisement

Tartja: Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

"Nyilván nem tudott kiállni a kocsijával" – gondoltam rosszindulatúan és megnéztem a vagyonbevallását. És BINGÓ. Alfa Romeoja van!

Advertisement

11:54

Hidegkút felszabadult! Munkagépekkel törtek utat a Balaton-felvidéki zsákfaluig, az út személykocsival járható, nagyobb járművel egyelőre nem javasolják.

Advertisement

12:01

Etele praktikus üzenete az Andrássy úton gyalogoló idősebb vagy egyensúlyzavaros olvasóinknak: vigyázzatok, mert az épületek járdába süllyeszett díszkivilágító lámpái irtó csúszósak, sőt életveszélyesek!

Advertisement

12:13

Winkler-Virág András idegösszeomlást kapott a havazás miatt. Itt a megrázó státuszriport:

Betelt a pohár! Mostantól posztolom azokat a médiumokat, akik felhívnak és az ÁAK szóvivőjét keresik. Két és fél év telt el, tisztelt ex kollégák! A ma reggeli hóhelyzetre való tekintettel a termés: Hír TV és Echo TV. Mától tehát indul a "Feloszlott a Bitlisz" rovat (copyright: iNteRNeTTo)!

Advertisement

12:59

Leállt a Bécsi út is egy árokba csúszott kamion miatt. A 160-as és a 260-as autóbuszok a Batthyány tér és a Bécsi út (1-es villamos végállomása) között, a 218-as autóbuszok pedig a Szentlélek tér és a Bécsi út (1-es villamos végállomása) között közlekednek.

Advertisement

15:09

Végre egy jó hír: Nyugaton se minden jobb. Jeremy Clarkson ezt twittelte az előbb:

People of the world. Stay away from Britain. It is locked in ice chaos. On high ground, the snow is 2cm deep. Authorities are losing control

Advertisement

15:27

A BKK ugyan ingyenessé tette a budapesti tömegközlekedést, de ennek a kommunikációja kimerült abban, hogy a metróban papírlapokkal leragasztották a lyukasztókat. Az ellenőrök még mindig ott lézengenek, de látványosan nem az ellenőrzésre használt területeken.

Advertisement

15:30

Rogán Antal után Bácskai Jánosnak is megenyhült a lelke, a Blikk megírta, hogy a hóhelyzetre való tekintettel a IX. kerületben is ingyenes a parkolás.

Advertisement

15:36

Illustration for article titled A havazás percről percre

Advertisement

Annyira durva volt a kátyú Miskolcnál a 26-os úton, hogy a Magyar Közút kőkemény hóesésben is befoltozta, írja a boon.hu.

15:50

Illustration for article titled A havazás percről percre

Ma reggel a hó fogságában rekedtünk. Se dolgozni, se iskolába a gyerek, se semmi. Szentendrén még a főutak is katasztrófális állapotban vannak, a hegy, a mellékutcák életveszélyesek terepjáróval is. Este bemondta a híradó, olvastam a neten, hogy 40 centi hó jön. Már megvan és ömlik most is. Azt nem értem, hogy közterületfenntartók mindig úgy meglepődnek, mintha Jamaicában élnénk… 🙁

Advertisement

Schobert Norbert

fotó: Flickr

Vélemény, hozzászólás?