​A hétvége kisstílű pöcsfeje a VII. kerületi önkormányzat

Illustration for article titled ​A hétvége kisstílű pöcsfeje a VII. kerületi önkormányzat

Ez fideszes hatalmi humor: Bajnaiék rég bejelentették, hogy a Madách térnél lesz a választási központjuk, mire az önkormányzat titokban engedélyt adott egy cégnek, hogy pont szombat-vasárnapra kordonokkal lezárja pont azt a területet. Úgy, hogy mégcsak nem is építkeznek rajta.

Advertisement

Mi lenne itt, ha bármi esélye lenne az ellenzéknek a győzelemre, ha a Fidesz várható vereség megünneplését is gyermekien primitív eszközökkel akadályozza?

Az Együtt-PM március 17-én bejelentette a rendőrségnél, hogy választási központját a Madách Imre út és a Rumbach Sebestyén utca kereszteződésénél állítja fel. A BRFK a dolgot tudomásul vette. Aztán március végén felújítás miatt feltúrták a közeli Madách teret a Castro bisztrótól a Kiskörútig. Ezt látva mind a BRFK, mind az Együtt az önkormányzathoz fordult azzal, hogy emiatt nem lesz-e probléma a rendezvénnyel. A fideszes vezetésű helyhatóság biztosította a rendőröket és a pártot is, hogy nem, hiszen ők csak a Madách téren tevékenykednek, a Madách utcában az eredeti terveknek megfelelően szabadon állíthatnak színpadot meg sátrakat – mesélte a Cinknek Juhász Péter, az Együtt társelnöke.

Advertisement

Az Együtt szervezői ehhez képest szombaton azzal szembesültek, hogy pont az általuk igényelt közterületet lekordonozták. És kiderült, az önkormányzat fű alatt, április másodikán engedélyt adott az építkező cégnek, hogy lekerítse ezt a részt. Erről sem a pártot, sem a BRFK-t nem értesítették – magyarázta Juhász.

Hogy mindenki számára egészen világos legyen, hogy szándékos kicseszésról van szó, a kivitelező itt deklaráltan nem fog építkezni, csak a felszereléseit tárolja pár konténerben. És pont csak ezen a hétvégén, szombattól hétfő hajnalig, utána lebontják a kordont és elviszik a cuccaikat.

Advertisement

Megkérdeztem Juhászt, hogy így mi lesz a bulival, amire azt mondta, ha nem sikerül megoldást találni az eredeti területre, akkor, kihasználva, hogy a Rumbach Sebestyén utca használatára is kértek engedélyt, oda mozdítják el az eseményt a tervezett helyszínéről.

A párt kiadott egy közleményt is, ami szerint, ha ma délután négyig az önkormányzat nem viteti el a kontéreneket, hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek.

Vélemény, hozzászólás?