A jelek szerint totál kamu volt Dépadieu orosz útlevele

Amikor elolvastam a hírt, hogy Gérard Dépardieu Olaszországban, Toscanában akar megtelepedni vagyis a Putyintól átvett orosz útlevél az tényleg egyszerű, jól fizetett, élő országimázsklip volt, veszettül elkezdtem drukkolni, hogy orosz állampolgárok ne vehessenek ingatlant Olaszországban. De megnéztem ezt és ezt, amik alapján úgy tűnik, hogy sajnos nincsen semmi jogi akadálya a dolognak. Az eredeti MTI-hír ugrás után olvasható

Toszkánában vásárolna luxusvillát, vele együtt pedig egy 56 hektáros birtokot Gérard Depardieu francia színész 15 millió euróért. A birtok – rajta olafjaligetekkel, egy olajsajtolóval és medencével, valamint egy kis templommal – egy tó partján terül el Siena megyében – írta az Il Tirreno című toszkán napilap csütörtöki számában.

Advertisement

A villát egy luxusrezidenciákra specializálódott párizsi alkusz kínálja, a lap úgy tudja, Depardieu élénken érdeklődik Toszkána iránt. Élettársa, az amerikai Clementine Igou egy toszkánai borház marketingmenedzsere.

A világhírű filmcsillag az utóbbi hetekben sokat szerepelt a hírekben: a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó bevezetése miatt bejelentette, hogy elhagyja Franciaországot. Belgiumban vett házat, majd orosz állampolgárságot kapott – személyesen Vlagyimir Putyin elnöktől. A színészt Montenegró kulturális nagykövetnek kérte fel, egy szibériai színház pedig felajánlotta, hogy márciustól szerződteti.

Vélemény, hozzászólás?