A karlendítős görög után itt a niggerező magyar? A kérdés: sumerológus-e Hetényi Zoltán?

Illustration for article titled A karlendítős görög után itt a niggerező magyar? A kérdés: sumerológus-e Hetényi Zoltán?

A Deadspin szerint veszélyben a piálást jól bíró magyarok sztereotipiája, miután Hetényi Zoltán magyar válogatott 25 éves hokikapusa egy duluthi bárban megfogdosta egy pincérnő fenekét – először két kézzel – és mellét, aztán trágáságokat kiabált. Például azt, hogy gyűlöl minden amerikat, és a niggereket is. Mindez hétfőn hajnali fél kettő és három között történt, amikor az Orlando Solar Bearsnél kölcsönben játszó kapus az Arena Tavernben addig elemezte az esti 3-1-es vereséget, míg le nem tartóztatták. Az utolsó amerikai lapjelentések szerint még nem tette le a 40400 dolláros óvadékot. A Gwinnet Daily Post szerint a hivatalos papírokban nem esik szó alkoholfogyasztásról.

Advertisement

Az Index viszont már azt írja, hogy "A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke, Kovács Csaba Rick Chernomaz szövetségi kapitánytól úgy tudja, hogy Hetényi kedden már szabadlábon volt, van repülőjegye Budapestre, és szeretne mielőbb csatlakozni az április 14-én kezdődő, budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő válogatotthoz. Kovács hangsúlyozta: hisz Hetényi ártatlanságában, és bízik benne, hogy mielőbb megoldódik az ügy".

Hetényi se a klubja , se a válogatott miatt nem volt feszült helyzetben, hiszen a Solar Bears már tuti nem juthatott be a rájátszásba, az alapszakasznak 30-án vége, aztán várta a válogatott.

Advertisement

Egy nsotv-s interjúból úgy tűnik, hogy Hetényi a hokizás mellett amatőr történész is lehet, és egy válasza alapján mintha elutasítani a magyar-finn rokonságot. Talán sumerológus? Az akkor egy éve Finnországban játszó Hetényi azt a bemelegítő kérdést kapja ugyanis, hogy "A finn és a magyar rokon nyelv, sikerült elsajátítanod a finnt?" Mire a kapus, némileg meglepő módon azzal válaszol, hogy "Igazából sok hasonlóságot nem tudnék mondani. (…) nem sok köze van a kettőnek egymáshoz. Azt a nézetet vallom, hogy mi azért máshonnan jöttünk. Büszkébb a múltunk szerencsére ."

Bár egyelőre mindenki az ártatlanság vélelméről beszél, Hetényi jó eséllyel nem fog védeni a budapesti vb-n. Amerikába nyilván nem mehet ezek után, így maradnak a kevésbé büszke multú finnek. És a híres, vonatkozó dal énekelgetése:

Vélemény, hozzászólás?