A legmeghökkentőbb hokis hír az idén

Illustration for article titled A legmeghökkentőbb hokis hír az idén

Nem lesz ott az áprilisi világbajnokságon minden idők egyik legjobb magyar játékosa, Ladányi Balázs. Nem azért, mert nem szeretne, hanem azért, mert a bő keretbe sem hívják be.

Advertisement

Kedvenc jégkorongozóm rettenetesen kiakadt, itt mondja el részletesen, hogy miért. Tény, hogy a Dab.Docler csatára már 38 éves, és az is, hogy a tavaly kinevezett Rich Chernomaz szövetségi kapitány radikális fiatalítást hirdetett (a szapporói generációból, amely 2007-ben kiharcolta az A csoportba jutást, alig maradt hírmondó, 35 fölötti pláne csak egy, Tokaji Viktor személyében). Viszont az szintén igaz, hogy Ladányi az aktuális szezonban a Mol Liga pontkirálya volt, és az is, hogy egy ember, aki 227-szer volt válogatott, és a sportág 2000-es évek elején kezdődött felemelkedésének kulcsfigurája volt, többet érdemelt volna egy telefonhívásnál.

Szegény feje most azt mondja, csak azért is folytatja, hát meglátjuk, mi lesz.

A válogatott április 12-13-án a Papp László Sportarénában nyom le két felkészülési meccset Ausztria és Szlovénia ellen, a Divízió 1/B-s világbajnokságot pedig április 20-26-án rendezik a dél-koreai Gojangban. Az ellenfelek: Dél-Korea, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria, Japán. A maximális cél a feljutás, a minimális cél a bent maradás. Azért a bizonyos bő keretért ide célszerű kattintani.

Advertisement

(fotó: Mudra László/MJSZ)

Vélemény, hozzászólás?