​A magyar demokráciát már csak Adi Pop mentheti meg

A szórakoztató zseni dalban, de micsoda dalban zengi el, hogy milyen lenne egy jobb Magyarország. A Ha én rózsa volnékhoz írt saját szöveget. Felejtsd el az összes daloló demokratát, mostantól csak Adi Popért fogsz rajongani!

Illustration for article titled ​A magyar demokráciát már csak Adi Pop mentheti meg

A szórakoztató zseni dalban, de micsoda dalban zengi el, hogy milyen lenne egy jobb Magyarország. A Ha én rózsa volnékhoz írt saját szöveget. Felejtsd el az összes daloló demokratát, mostantól csak Adi Popért fogsz rajongani!

Adi Pop, az érző szívű dalszerző, a szegény ember Peter Gabrielje a magyar közéleti popzene, a hazai klipipar, és általában a magyar közélet megmentője lehet. A mester még tavaly szerezte és játszotta fel ezt az elképesztően jó számát, de eddig alig halotta valaki és amúgy is most vált csak igazán aktuálissá.

Advertisement

A Mester nehezen sorolható be bármelyik szekértáborba. A dal elején az ember egyértelműen le bajszoskonczzsuzsázná, hogy a hosszas, már-már hipnotikus altatás után 2:45 táján ledobja az első meglepetésbombát, hogy aztán a fináléban kompromisszumentesen megmondja:

ENSZ, UNIÓ, NATO, menjen a büdös

CSUDÁBA!

A Mesternek ez a legfrissebb alkotása, ami maga a búbánat:

Terhes férfi kupicát szült!

Adi Pop sajátosan melankolikus-depressziós világában ritkáságszámba megy az olyan önfeledten vicces sláger, mint az alkoholizmus veszélyeiről ironikusan szóló "Gyere barátom, és igyál!", aminek a klipjét a Mester így foglalta össze:

A piàtol 8 honapos Terhes Férfi az utolso pillanatig sem hajlando lemondani az italrol. Pedig a màja màr majdnem szétdurran ràszkodik a hànyingertöl, de még mindég iszik. Ezért aztàn tudd hogy mit csinàlsz. Mértéket mindég bekell tartani, de a legjobb ha eggyàltalàn nem iszol.

És végül itt egy német nyelvű száma, ami elképesztően ígéretes, csak nem értem, a Youtube-on aláírt szöveg Google Traslate-fordításával viszont maradéktalanul azonosulni tudok:

Ez a szám akkor feltétlenül ossza meg az összes barátja. Nem engedhetjük meg, hogy a bánat, recesszió vagy válság uralja az életünket. Mi, emberek képesnek kell lennie arra, hogy ellenőrizni és megbirkózni a bánat és a válság. Mert egy dolog biztos: fájdalom nélkül, vagy válság életünk sokkal-sokkal schöher.

A legmeglepőbb viszont feltétlenül Adi Pop duettje a hasonmásával, Joni Dalmassinával. Ez annyira megzavart, hogy ezennel abba is hagyom, és elmegyek gondolkodni:

Vélemény, hozzászólás?