A McDonald’s helyreigazítást követel a csirkebőr-ügyben

Most kaptuk meg a gyorsétterem reakcióját a GVH-bírságra, szerintük nem vezettek félre senkit, követtek minden magyar és EU-s jogszabályt a termékeik gyártásánál és reklámozásánál. Arra kérik a versenyhivatalt, hogy vizsgálják felül a döntést.

Helyreigazítást is követelnek, mert szerintük sem a panírozott termékek, sem a csirkemell csíkok nem tartalmaznak bőrt. A grillezett csirkehús igen, de anatómiailag kisebb mértékben. A McDonald's szerint azért van szükség, hogy ne legyen száraz a grillezéstől.

Advertisement

A cég azt is megmondta, hogy a GVH vizsgálatában szereplő termékek pontosan mit tartalmaznak:

Grillezett csirke – csirkemell filé, bőr, páclé, növényi olaj – grillen sütve

Panírozott csirke – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

Csirkemell csíkok – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

Ropogós csirkemell csíkok (filé) – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

Advertisement

Itt a teljes közlemény:

Meggyőződésünk, hogy nem tévesztettük meg a fogyasztókat az eljárásban vizsgált csirkés

termékeink kommunikációjával. A versenyhivatali eljárás során bebizonyítottuk, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően jártunk el, és valamennyi vonatkozó hazai és EU-s jogszabályt betartva hirdettük és értékesítettük termékeinket. Az eljárás során kifejtett álláspontunkat fenntartjuk, és a Versenytanács határozatának bírósági felülvizsgálatát kérjük.

Továbbá azonnali helyreigazítási kérelemmel fordulunk a GVH-hoz, ugyanis valótlan állítás, és a Versenyhivatal is tévesen tette ma közzé, hogy a panírozott termékek és a csirkemell csíkok nevű termékeink darált csirkebőrt tartalmaznának. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak csirkebőrt, és ilyen értelmű megállapítás a GVH saját határozatában sem szerepel.

A grillezett csirkehúsos termék tartalmaz csirkebőrt, az anatómiai aránynál kisebb mértékben. A bőr hozzáadására ennél a terméknél azért van szükség, hogy a hús élvezeti értéke megmaradjon, ne váljon szárazzá a grillezést követően.

A GVH vizsgálatában érintett négy termék tehát a következő összetevőket tartalmazza:

Grillezett csirke – csirkemell filé, bőr, páclé, növényi olaj – grillen sütve

Panírozott csirke – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

Csirkemell csíkok – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

Ropogós csirkemell csíkok (filé) – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?