A pasaréti plébános egy pixelről is megmondja, hogy cigány-e

Világszenzáció! A magyar árnyjátékosok után a magyar ferences atyák nyerhetik a következő Britain”s Got Talentet azzal a képességükkel, hogy háttal, bekötött szemmel is kiszúrják a cigányokat.

Világszenzáció! A magyar árnyjátékosok után a magyar ferences atyák nyerhetik a következő Britain"s Got Talentet azzal a képességükkel, hogy háttal, bekötött szemmel is kiszúrják a cigányokat.

Advertisement

Szolid, amolyan papos cigányozással körítve rakott ki egy videót a Facebook-oldalára a Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia. A filmet a templom biztonsági kamerája vette fel két nőről, akik hajnali negyed négykor levendulát loptak a templomkerti ágyásból. Bár a kép minősége miatt a szereplők arca a legkevésbé sem kivehető, Jézus szeretetének hirdetői kapásból tudták, hogy a tolvajok csak cigányok lehetnek. Sőt a poszthoz tartozó rövid, ironikus szövegben meg is írták, mit gondolnak Isten náluk picit barnább gyermekeikről. Hát azt, hogy egyik se szeret dolgozni. A szöveg konkrétan így hangzik:

Kora hajnalban, amikor szerintünk még senki sem látja, sajnos mégis óvatlanul, a kamera szeme láttára, osonjunk futva a pasaréti templomkerthez. Minek oda az a sok virág? Ne törődjünk a kamerákkal, csak igyekezzünk gyors munkát végezni, így 3 perc a normaidő: Ezzel meghazudtolva sok rosszindulatú feltételezést, hogy ne szeretnénk dolgozni. A lopott levendulát az aluljárókban, tereken áruljuk '100-ért a levendulát' – felkiáltással.

Advertisement

Gratulálunk a szegények, nyomorultak és elesettek gyámoltására alapított szerzetesrend tagjainak.

[via ittlakunk.hu, a tippért köszönet Krisztának]

Vélemény, hozzászólás?