A románok szerint nem plágium Radics Gigi dala

Illustration for article titled A románok szerint nem plágium Radics Gigi dala

Így spekuláljon az ember cselszövésre! Hiába szeretné egy lelkes, komolyzenei háttérrel rendelkező Blikk-kommentelő azt ráverni Radics Gigire, vagyis az Úgy fáj három dalszerzőjére, hogy az egészet Paula Selingtől lopták, ez a román énekesnő menedzsmentjét egyáltalán nem érdekli. Tudom, mert megkérdeztem a Unicorn Records-ot. Itt a válaszuk:

We watched the video and we can say there are some similarities between the two songs (some small parts from the chorus sound alike), but we can't say it's a case of plagiarism. We believe EBU will NOT have a problem with the Hungarian song in case it will win your national competition.

Advertisement

Azaz megnézték a videót, és habár vannak hasonlóságok a két dal között, például a refrén bizonyos részei hasonlítanak, egyáltalán nincsen szó plágiumról. Szerintük az EBU-nak, vagyis az Európai Műsorsugárzók Úniójának sem lesz gondja vele, ha esetleg az Úgy fáj megnyerné az országos döntőt.

Úgyhogy nagyon sajnálom, kedves "Róbert (39), aki hobbizenész, és évek óta lelkes rajongója az Eurovíziós Dalfesztiválnak".

Vélemény, hozzászólás?