Miért lett szar a Barca és lesz-e újra olyan, mint Guardiola alatt volt?

Miért hagyják ki a játékból Xavit? Miért lő és kap sokkal több gólt a csapat? Mi változott Guardiola idejéhez képest? Vége az aranykornak? Különös dolog történt: jó kontent jelent meg mikroblogon! Bede Márton lefordtotta Martí Perernau, a magasugróból lett katalán sportújságíró elemzését arról, hogy miért szenved ennyire a világ legjobb focicsapata. 

Több tízezren biztosan gondolkoznak rajta Magyarországon, hogy akkor most vége van-e mindennek, katalánul viszont senki sem tud, úgyhogy ez kivételes lehetőség. Itt egy kis ízeltő, bár a legjobb rögtön belevágni az olvasásba.

Ezt az utat bejárva a csapat folyamatosan adta fel identitásának kis darabjait. Miután Guardiola négy éven át folyamatosan mindent és mindenkit nyomás alatt tartott, elkerülhetetlen volt egy kis lazítás. Egyébként éppen ennek a felszabadultságnak volt köszönhető, hogy novembertől egy napról napra egyre erősebb Barçát láthattunk. Cserébe viszont sok részlet elveszett: nem küzdöttek már minden bedobásért, és elkezdtek minden labdát Messinek adni, ahelyett, hogy Xavinak adták volna, hogy ő mozgashassa a bábukat és passzolhasson tovább Messinek. Ez utóbbi óriási különbség.

Advertisement

Na és aki még ennél a cikknél is jobb Bede-fordításra vágyik focitémában, annak itt egy pompás argentin futballnovella. Mielőtt elolvasod, kezdd ezzel a magyarázattal, ami bemutatja a szereplőket és a környezetet, utána jöjjön a novella. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?