A tél igazi proliünnep: most jól megkapták a köcsög hegyi autósok

Illustration for article titled A tél igazi proliünnep: most jól megkapták a köcsög hegyi autósok

Ha még nem néztél ki az ablakon, innen fogod megtudni, hogy megint bekövetkezett a Tél Legváratlanabb Eseménye, leesett a hó és megbénult a város. Ahol nem vízszintes, ott minden busz elakadt, sőt még az egyes villamos is kisiklott, ingyen van a BKV, ezért a metróban annyi az ember, mintha mindegyik megálló a Stadionok lenne válogatott meccs után. 

Advertisement

Az igazi, salaktalan öröm színhelye a városban mégis a Rózsadomb és a Bel-Budai Hegyvidék többi lejtője. Az előbb a Fillér utcán jöttem lefelé, néha bekalandozva egy-egy mellékutcába. Felemelő a látvány. A sorban elakadt BKV-buszok miatt eleve csigalassú a forgalom, ami türelmetlenné teszi a Dombok Népét, akik csak autót venni és gyalogost riogatni tudnak, vezetni nem, így az idegesség heves gázadás formájában tör ki rajtuk, így vagy keresztbe állnak vagy a farukat idegesen rázva elkaparnak. A kicsit is meredekebb mellékutcákból érkezőknek esélyük sincs, ha nem tudnak lendületből ráfordulni a Fillérre. Márpedig hogy tudnának, így ők is megakadnak.   Bárkinek ajánlom az élményt, aki metróvonal mentén lakik vagy dolgozik, most ráadásul úgyis ingyen van, egy kis gyaloglást pedig megér. Egyszerűen nincs jobb érzés, mint szenvedni látni azt a sok tuskót, akik az év összes többi napján kötelezően gázt adnak a zebra előtt, rádhúzzák a kormányt és még szorosabban nyomják a plasztikázott fülükre a telefont. 

De a havazásban ez még így is csak a második legjobb, a csúcs az, hogy végre a városba is felvehettem a bélelt Crocs kiscsizmámat!

Vélemény, hozzászólás?