A világ gasztronómiai fővárosa akkora, mint Szigethalom

Illustration for article titled A világ gasztronómiai fővárosa akkora, mint Szigethalom

Mostantól hétvégénként "olvasmány" címkével ellátva hosszabb, de annál érdekesebb cikkeket fogunk ajánlani. Gasztronómiával kezdjük. A méretéhez képes a németországi Baiersbronn a világ gasztronómiai köldöke: kábé annyian laknak ott, mint Szigethalmon, vagyis 16 ezren, de három Michelin-csillagos étterme is van, ráadásul ezek közül kettő is háromcsillagos. Pont ennyi topétterem van Londonban, és éppen fele ennyi Chicagóban. Magyarországnak és Lengyelországnak együtt 48 millió lakosa van és három Michelin-csillagja.

Advertisement

A New York Times riportere bemutatja mind a három éttermet a séfekkel együtt. A cikk szerint a német gasztonómia felfutása nagyrészt a remek képzési rendszernek köszönhető, így egy szakácsiskolába is benéz.

Kísérőnek meg jöjjön egy kis rum. Ez a cikk nem hosszú, de tematikusan ideillik. A Huffington Post kritikusa megkóstolja a világ legdrágább rumját, az Angostura gyártmányát, amiből 25 ezer dollár egy üveg, így a teszt közben másra sem tud gondolni, hogy legalább 1000 dollár lötyög a poharában. A cikkből kiderül, hogy a rumbuzik pont olyan hülye nyelven beszélnek, mint a boros kollégák, tarolnak a fás jegyek.

Vélemény, hozzászólás?