A Vodafone-t is megveszi a kormány

Újabb legitim ok az adóeltitkolásra az az Origo által robbantott hír, hogy a kormány a Vodafone megvételére készül. A hír első hallásra egészen sokkoló, hiszen, ha nekem is van beleszólásom, akkor már inkább egy horgászorsógyárat vehettünk volna, mondjuk a Shimanót, és akkor minden magyar embernek 35 százalékkal olcsóbb lenne a pergetés. Ha már fideszes államszocializmus, legalább legyen élvezetes!

Ez a szűk hónapja megjelent hwsw.hu-s elemzés már megpendítette, hogy a negyedik mobilcég megalapításának kudarca után az állam oldaláról logikus lenne felvásárolni a Vodafone-t, amit az anyacégnek pedig érdeke is lehetne eladni. Például azért, mert most járnak le az 1999 óta meglévő GSM-koncessziói, és a megújításért jó sokat kéne fizetniük. A cikk szerint egy zöldmezősen megalapított állami mobilcéghez képest a Vodafone azért is alternatíva, mert stabil ügyfélköre van, vagyis toborzásra nem kell annyit költeni. De ettől még az is tény marad, hogy a cég az elmúlt két évben 19 milliárd forint körüli veszteséget halmozott fel. 

Advertisement

A felvásárlás célja, egy újabb párt- és oligarchafinanszírozó csap megnyitása mellett az lenne, hogy az állam a fideszesek szerint így le tudná törni az árakat a piacon. A feladattal, mármint az árak letörésével Orbán Viktor állítólag Simicskó Istvánt fogja megbízni, akinek ez egyetlen wing tsun kung fu-rúgással sikerülhet.

http://www.hwsw.hu/hirek/49712/mp…

Vélemény, hozzászólás?