Egy ausztrál kémiatanár vicces és informatív képekkel akarta megmutatni, pontosan mennyi és milyen kémiai összetevőkből áll a tojás, a banán és az áfonya.
Egy ausztrál kémiatanár vicces és informatív képekkel akarta megmutatni, pontosan mennyi és milyen kémiai összetevőkből áll a tojás, a banán és az áfonya.
James Kennedy azzal bolondította meg a listákat, hogy nem az összetevők gyakori nevét használta, hanem az annak megfelelő E-számot. Így lett például az áfonyában található antociánokból E163.
Kennedy elmondta az io9-nak, hogy ezekkel a listákkal csökkenteni akarta az emberek félelmét a vegyi anyagok iránt, valamint meg akarta azt is mutatni, hogy a természet sokkal bonyolultabb dolgokat képes létrehozni, mint amiket az emberek laborokban próbálnak kifejleszteni.
Egy gimis kémia röpdolgozatban a Nevezd meg ezt a vegyületet-kérdésre én halálkomolyan beírtam, hogy nevezzük mondjuk Bélának, szóval nem is nagyon tudok ehhez mit hozzáfűzni, azon kívül, hogy ezután tudok mit mutogatni azoknak az ismerősöknek, akik levesznek valamit a boltok polcáról és azt mondják, hogy nézzétek, mennyi vegyi anyag!
[io9]