Az erkölcsös Apple nem hajlandó olyan levelet kézbesíteni, amiben barely legal teens-ről van szó

Egy dühös író adta a tippet a Macworldnek arról, hogy az Apple iCloud mailszolgáltatása ijesztő módon bánik el az olyan levelekkel, amikben szerepel a "barely legal teens" kifejezés. Nem spamfolderbe teszi őket, hanem egyszerűen nem kézbesíti. Teszteljük együtt, milyen disznóságot nem továbbít a Nagy Apple Testvér!

A Macworld kipróbálta, hogy a 18-at éppen hogy betöltő tiniket a levelező akkor is kipécézi, ha azok egy csatolt PDF-fájlban találhatók. A sztorit feldobó felhasználó is egy olyan irodalmi művet akart volna csatolva elküldeni, amiben szerepelt a spamokban gyakori három szó.

Advertisement

Ennek például az a vicces következménye is megvan, hogy az Apple rendszerében nem levelezhetünk arról, hogy rendszer nem hajlandó továbbítani a barely legal teens kifejezést tartalmazó maileket.

Ha egyet cenzúráznak, szinte kizárt, hogy ne cenzúráznának többet is. Ha az iCloud mailt használod, és van kedved tesztelni, próbálj ki egy pár, spamokban szokásos, vagy bármilyen kifejezést, és írd meg, hogy hajlandó volt-e kézbesíteni azt a Mélyen Erkölcsös Nagy Testvér! Bestiality mehet, incest már nem? Egy kis pénisznagyobbítás? Csak a pornó a tiltott zóna, vagy a nigériai levelek fordulatai is indexen vannak? Csupa izgalmas kérdés az élet, mindjárt én is elkezdem a kísérletezést.

Advertisement

via Gawker

Vélemény, hozzászólás?