Az évszázad restaurálása lett a térben mozgó magyar festmény

Magyar grafikus varázsolt fantasztikus tablót Benczúr Gyula Budavár visszavételéből. Állunk leesett.

Advertisement

Az Ekho művésznevű grafikus többhetes munkával készítette el a mozgó tablót, saját szavaival így mondja el, hogy honnan is született az ötlet:

Rövid történet a kép készítéséről: vízparton pihenés közben az egyik újságban volt egy képrejtvény (egyszerű "találd meg az öt különbséget!" típusú). Drága feleségem akkor kérdezte meg, hogy meg tudom-e csinálni a festményt 3D-ben. Én persze rögtön mondtam, hogy naná. Akkor még nem sejtettem (hogy békaemberekkel fogok találkozni… :D), hogy ez lesz az eddigi legnagyobb kihívásom ebben a műfajban.

Advertisement

A blogján részletesen leírja a készítés folyamatát, először is jó sokat bámulta és tanulmányozta az eredeti festményt, aztán modellezte a figurákat, meggyurmázta a részleteket, textúrázott és addig csiszolt mindent, hogy egy tényleg tökéletes műalkotás legyen belőle. Megemeljük a 32 ezer pixelből készült süvegünket Ekho előtt!

Illustration for article titled Az évszázad restaurálása lett a térben mozgó magyar festmény

Advertisement

Aki még megannyi részletet elárul a készítésről, csak nem akarok valami hülyeséget leírni. Inkább olvassátok el a saját beszámolóját.

És itt meg tudjátok nézni a teljes, kész videót, a Budavár 3D visszavételét.

Vélemény, hozzászólás?