Balog Zoltán egy művészettörténeti huszárvágással megölte a szelfizést

Illustration for article titled Balog Zoltán egy művészettörténeti huszárvágással megölte a szelfizést

Az emberi erőforrások minisztere készített egy önfotót Csók István festménye előtt. Meg is indokolta.

Tavaly az év szava a „selfie" lett. Ami századokkal ezelőtt a festői önarckép volt, most az okostelefonnal készített selfie. Az önmegvalósítás egyik formája az önmegörökítés is. Az igény állandó, a megvalósítás módja korszakonként változik. Csók István nehezebb eszközökkel, és minden bizonnyal nagyobb szakértelemmel festette meg önmagát. Én most próbáltam ki magam a műfajban először. Valószínűleg nem ez lesz az év selfie-s képe…

A Budapesti Történeti Múzeum Festők a tükörben című kiállításával nem csak egy nagyszerű tárlat nyílt meg ma, hanem elkezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál is. A tárlat az Uffizi Képtár magyar önarcképeit mutatja be. A firenzei gyűjtemény világhírűvé tett magyar festőket, a Budapesti Tavaszi Fesztivál pedig világhírű előadókat hoz hazánkba, így nagyszerű lehetőség ahhoz, hogy nemzetközi szinten is megmérettessük magunkat.

Advertisement

Orbán Viktor is kamuzott egyet magának nemrég. Mi fog következni? Kihelyezett kormányülésen kétpofára habzsolják majd a kroafánkot? Most már a szelfizés is olyan lesz, mint a március 9-i kokárdatűzés? Egy gesztus?

Advertisement

Forrás: Facebook via csokosluli

Vélemény, hozzászólás?