Cenzúrázták a beszpídezett gyíkember-Orbánt?

Illustration for article titled Cenzúrázták a beszpídezett gyíkember-Orbánt?

A kormany.hu pillanatokkal a vicces GIF-ek megjelenése után leszedte a sportolók támogatásáról szóló videót. Egy lelkes tumblresnek viszont sikerült archiválnia az eredeti videót, amiből még nem vágták ki az izgő-mozgó miniszterelnököt.

Advertisement

Laci tegnap megírta, hogy a kormány megüzente a sportolóknak, jobb ha nem politizálnak, mert különben nem kapnak pénzt. A hivatalos, kormany.hu-n található videót be is illesztette a posztba, aztán egyszercsak azt vettük észre, hogy a felhasználó azt eltávolította, az új videó meg pár perccel kurtább lett. Ja igen, és hiányzik belőle az a pár perc, amiből lehetett vicces GIF-eket gyártani. Például ilyet. Vagy ilyet. Teljesen nem sikerült kipucolni belőle a tikkelést, a címlapkép arca például simán benne maradt.

Advertisement
Advertisement

Itt az eredeti, archivált videó reszegbroker jóvoltából:

Advertisement

Itt pedig a cenzúrázott:

Az új videóból teljesen kivágták Borkai Zsolt MOB-elnök beszédét, ami alatt az eredeti videóban tényleg úgy mozgott Orbán mint egy sajtkukac. Tényleg ekkora lett volna a közösségi viccelődés ereje, hogy meg kellett szabadulni ettől a kellemetlen résztől és azonnal új videót kellett vágni? Vajon minek a hatása alatt lehetett Orbán? Ilyenkor biztosan tök divatos belekiabálni, hogy "OPNI" meg "ECHELON" megy "GYÍKEMBERINVÁZIÓ" meg "SPURI", de nekem pont olyannak tűnik, mint egy általános iskolás gyerek, akinek megmondták, hogy ha elszavalja a verset hibátlanul, kap utána egy Kinder-tojást. És semmi másra nem tud gondolni közben, csak arra a tojásra, a kétrétegű csokoládéra, a műanyag burokba rejtett meglepetésre, vajon koala lesz vagy kisdisznó? Lesz hozzá matrica vagy már ki lesz festve? Azonnal kiderül, amint felolvassa a sportolóknak szánt kódolt kampányszöveget.

Vélemény, hozzászólás?