Csak egy apró kényelmetlenség a győri színesfém-maffia letartóztatása?

Illustration for article titled Csak egy apró kényelmetlenség a győri színesfém-maffia letartóztatása?

Kommentnek nem szabad hinni, kivéve ha vidéki hírportál cikke alá írták. A múlt héten érkezett a hír, hogy a NAV lekapcsolt egy győri fémhulladék-kereskedő és adócsaló maffiát, akiknek a házánál Bentley-t, Maseratit, 62 millió forintnyi kézpénzt, hat kiló aranyat és még egy csomó nagyon csecse dolgot foglaltak le. A kisalfold.hu részletesen leírja az esetet, azt is pontosan, hogyan sikerült Csehországon és Szlovákián, fantomcégeken keresztül fantomszállítatni és számlázni az árut és ebből százmilliókat zsebretenni évente. A 15 fős családból 14 főt elfogtak, egyikőjük még szökésben van. Egy kommentelő szerint azonban nem biztos, hogy akkora kapás az, mint amennyire mindenki gondolja.

 (…) a "család" már régen tudta, hogy nyomoznak utánuk. Volt belsős kapcsolatuk. Ha abbahagynták volna, azzal sem érnek sokat, mert az évekkel ezelőtti számok nem hazudnak. Született egy tervük, ha borul a bili, kell 1-2 ember, aki a "nehezen megdolgozott" és külföldre menekített pénzt felügyeli, illetve eltartja az itthon maradt illetve leültetett családtagokat. Azokról az emberekről van szó, akiket még keres a rendőrség. És ezt még másoknak is elmondták. Nekik nincs vége a világnak, csak kellemetlen számukra (…) a legszőrnyűbb az egészben, hogy ezeket maguk mondták el az ismerőseiknek, magyarul nyílt titok. Nyilván a lényeget kihagyták, kik, hova, mikor, de ebből is látszik, érinthetetlennek gondolják magukat (a börtön csak egy kitérő), nem tartanak az évekig tartó nélkülözéstől…

Advertisement

Lehetséges? Persze. Bizonyítható? Sehogy.

A legviccesebb hír, amit a kisalfold.hu csak elejtett, de a hvg.hu teljes hírben kiemelt, az az, hogy a bűnszövetkezet feje egyházat alapított, igaz, templomot már nem sikerült felhúznia. Ha valaki azt gondolná, hogy ezt kizárólag szakrális/jótékony célból tette, az fussa át a Nefmi listáját, hogy mennyire minden adó és járulék alól mentesülnek az egyházak. Én már hallottam olyan kereskedőről, aki a Bahiaszerű kellékeit árusító céget egyházzá minősítette, hogy kevesebbet kelljen az államnak tejelnie.

Advertisement

És hogy egyenes vonalat húzzunk a győri színesfém maffia és a tavalyi COOL-lista között, itt a győrszentiváni palota, amit megrohamozott a TEK:

Illustration for article titled Csak egy apró kényelmetlenség a győri színesfém-maffia letartóztatása?

Advertisement

 

És itt van ugyanaz a kéró Kis Grofó videójában.

Illustration for article titled Csak egy apró kényelmetlenség a győri színesfém-maffia letartóztatása?

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?