Dübörög a Bajnai-kampány: most a Wallpaper alapítójának életmódmagazinjában ad interjút

A hazai közönségnek a tojásozás meg a szörnyű ronda grafikák segítségével elkövetett lélegeztetőgépezés jut, de mint tudjuk, külföldön minden jobb, ott Bajnai Gordon is igyekszik a jobbik arcát mutatni. A szervezőcsapata mindenképpen ügyes, mert sikerült behekkelniük egy amúgy eléggé semmitmondó interjút a Monocle-ba.

Illustration for article titled Dübörög a Bajnai-kampány: most a Wallpaper alapítójának életmódmagazinjában ad interjút

A hazai közönségnek a tojásozás meg a szörnyű ronda grafikák segítségével elkövetett lélegeztetőgépezés jut, de mint tudjuk, külföldön minden jobb, ott Bajnai Gordon is igyekszik a jobbik arcát mutatni. A szervezőcsapata mindenképpen ügyes, mert sikerült behekkelniük egy amúgy eléggé semmitmondó interjút a Monocle-ba. Ezt az évente 10-szer megjelenő stílus-politika-életmódmagazint a legendás Tyler Brulé, a dizájnmagazinpápa, a Wallpaper kanadai alapító-főszerkesztője csinálja 2007 óta.

Advertisement
Advertisement

Bajnaival Adam LeBor, a leghíresebb Budapesten élő külföldi újságíró, a Times és a Monocle tudósítója, az Economist és a New York Times szerzője interjúzott.Az exminiszterelnököt LeBor technokratázza, és azt írja, hogy az Együtt 2014 a mérsékelt balos, jobbos és centrista választókat szeretné egyesíteni a populista Fidesszel szemben. Adam LeBor általam nem ismert közvélemény-kutatásokból dolgozhat, mert bevezetőjében azt mondja, hogy a Fidesz előnye "néhány pontra csökkent" a legnagyobb ellenzéki pár, a szocialisták előtt. Bajnai az interjúban közli, hogy Magyarországon teljes újrakezdésre van szükség, mert most a gazdaság- és szociálpolitika is abnormális.És azt is abnormálisnak nevezi, hogy a kormány megszünteti a fékeket és ellensúlyokat, és nem tiszteli sem a törvényeket, sem az alkotmányt.

Bár az interjú eléggé közhelyes, az kiderül belőle, hogy a mostanában Kádár-ruhát öltött Bajnaitól nem áll távol az Orbán-féle, "az Armageddon seregei állnak itt egymással szemben a végső leszámolás előtt"-retorika. Azt magyarázza ugyanis, hogy Magyarországon nem klasszikus bal-jobb választási összecsapás készül, hanem itt azok állnak egymással szemben, akik normális országban szeretnének élni, azokkal, akik nemnormális országot akarnak. A Csata utánra viszont a bizalom visszaálítását ígéri. Az interjú végén pedig elsüti azt a borzalmas fordulatot, ami a pártja alakuló ülése után is, miszerint még nem időszerű arról beszélni, hogy ő lesz-e az Együtt miniszterelnök-jelöltje.

Vélemény, hozzászólás?