Dunaferr és a Bonbonetti a legnagyobb ciprusi érdekeltségű magyar cégek listáján

Miközben Cipruson a kormány foggal-körömmel kapaszkodik az offshore-paradicsomi státuszába, miközben próbálja magát kihúzni egy gazdasági kulimászból, addig az Opten céginformációs szolgáltatás összeszedte, hogy melyek azok a magyar cégek, amelyek a legerősebb szálakkal kötődnek az országhoz. Én például meglepődtem, hogy ott a Dunaferr, a West End és a Bonbonetti is.

Illustration for article titled Dunaferr és a Bonbonetti a legnagyobb ciprusi érdekeltségű magyar cégek listáján

Advertisement

Ezt írja a privatbankar.hu:

Az Opten adatai szerint Magyarországon jelenleg 4500 vállalat tulajdonosi szerkezetében találunk klasszikus értelemben vett offshore tulajdonosokat, ebből Ciprushoz 1500 cég köthető. Az utóbbi években folyamatosan csökkent e vállalatok száma, de látványos eredményt nem sikerült elérni. Az offshore társaságok alapítása nem ütközik törvénybe, illetve a magánszemélyek külföldi cégben realizált személyi jövedelme ugyanúgy adóköteles – elviekben tehát semmi sem indokolja az efféle cégek felszámolását.

Advertisement

Az oldal ugyancsak felhívja arra a figyelmünket, hogy lehet az offshore pénzkezelés irtózatos nagy sumákság, de semmiképpen sem illegális.

Forrás és kép: privatbankar.hu

Vélemény, hozzászólás?