Dunakeszin indul az első Együtt 2014-es jelölt bármilyen választáson

Illustration for article titled Dunakeszin indul az első Együtt 2014-es jelölt bármilyen választáson

Bár függetlenként gyűjtötte a cédulákat és került fel a szavazólapra, Oláh Noémi lett a bajnaista mozgalom első kísérleti nyula. A korábbi fideszes önkormányzati képviselő halála miatt kiírt választáson három ellenfele, egy fideszes, egy jobbikos és egy MSZP-s lesz. Bár egy olyan helyi választásból, amit négyszáz egynéhány szavazattal fölényesen lehet megnyerni, az égvilágon semmilyen releváns következtetést nem lehet levonni, ebből is nyilván 73 sajtóközlemény születik majd. 

Advertisement

Oláh régi LMP-s motoros, aki 2010-ben már indult ezért a székért és 100 szavazatot szerzett, ami 8,8 százalék formában már sokkal jobban hangzik. Azért indult most függetlenként, mert amikor be kellett jelentkeznie, még nem alakult meg hivatalosan az LMP-ből kivált Párbeszéd Bajnai Gordonért Magyarországért párt. Az Ezt így hogy blog úgy tudja, hogy a hétvégén jelentik be hivatalosan, hogy a politológia mesterszakos szociológus lányt egy Együtt2014 és a PM támogatja. Bár az MSZP-s hangulatú blogposzt azon is kesereg, hogy miért indít egymás ellen jelöltet az MSZP és Bajnai, a dolog pont hogy logikus. Ennek a választásnak még tényleg nincs semmi tétje, viszont le lehet tesztelni, hogy melyik balos ellenzéki pártot támogatják inkább. Mivel ez Együtt 2014-et némelyik közvélemény-kutatás már majdnem az MSZP szintjére mérte, nyilván őket is izgatja, hogy a márkanév tényleg annyira vonzóvá vált-e. És az igazi választásokon ettől függetlenül úgyis közösen indulnak majd a szocilistákkal, most még lehet álfüggetlenkedni.

(disclaimer: Ha félreérthető lenne, a fotó alatti idézőjeles "független"-cinkelés nem az én művem természetesen, hanem ez a linkelt blogposzt illusztrációja.)

Advertisement

[via fuckyeahmaszop]

Vélemény, hozzászólás?