Egy igazi WTF hétvégére: Jim, a táncos

Dél-Londonban él, 30 évig pék volt, pár éve meg úgy döntött, hogy táncolni fog, mert az jobb, mint nem táncolni. Ő Jim The Dancer, a szálkás angol proli, aki azzal szórakozik, hogy majdnem minden nap feltesz egy videót arról, hogy egy viszonylag ismert számra táncol. Mint egy bolond.

Először egy garázsban kezdte, félmeztelenül, egy állatmaszkban, aztán egyre többet adott a külsőségekre. Néha sufnituningszerű kidolgozott háttereket rajzol magának, amik vagy a Top Of The Popsra hasonlítanak, vagy egy filmcíme szerepel rajtuk. De volt már olyan is, hogy csontvázak előtt ropja. Öltözött már teásdoboznak, Elvisnek, Donald kacsának, macskának, konzervnek, néha van rajta álbajusz, néha nincs. Az egyetlen közös dolog az összes videóban, hogy úgy táncol, mintha nem tudna, de az élete múlna rajta. És mintha valami ismeretlen szintetikus kábszin pörögne.

Remélem sosem hagyja abba.

Jimről először itt olvastam. Van twittere, ez a YouTube-csatornája, és van egy blogja, amit sajnos 2009 óta nem frissít, de mégis ott van a legszebb krédója: Bolondok vagyok, ha táncolunk, ha nem; akkor már inkább táncoljuk.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?