Scott Wiener pizzásdobozokat gyűjt. Sok van neki. Ez a kedvence. Értem, miért. Ilyen csodás pizzásdoboz nincs is.
A doboz olasz gyártmány, de Amerikában használják. Szív alakú, felpattintható szellőzőnyílások vannak rajta. A fedele bemutatja a tökéletes pizza – a fatüzelésű kemencében sült margherita – szerkezetét. Belsejében van a legnagyobb mutatvány: a hővisszaverő fóliával borított, hőszigetelő, takarítható betét.
Wiener közel kilencperces videójának minden másodperce gyöngyszem, már csak azért is, mert ennyire szerethetően amerikai kevés ember tud lenni. Témájáról láthatóan mindenkinél többet tud. Könyvet is írt róla, Viva La Pizza! – The Art of the Pizza Box (Éljen a pizza! – A pizzásdoboz művészete) címmel.
Pizzát én csak frissen (update: valamint kihűlten) eszem, mert a szállítását tökéletlen koncepciónak gondolom, de Wiener már-már meggyőzött, hogy lehet ezt jól is csinálni.