Exkluzív: Újra lesz privi.hu, az Index2 után itt a Privi2!

Bevallom, én tegnap vettem észre, hogy bezárt a privi.hu, és nem túlzás, hogy majdnem összetörtem. Olyan érzés volt, mintha megszűnt volna a pornolizer. Annak, aki véletlenül nem ismerte volna, a 2006-ban indult Privi a magyar internet sok segglyukából az egyik legszórakoztatóbb volt, bár tény, ami tény, néha súrolta a gyerekpornó határát. A csodás dizájnú oldalra bárki feltölthetett magáról egy adatlapot, de a lehetőséggel úgy 90 százalékban épp hogy csak tizenéves csajok éltek, a maradék 10 százalékot a hasonló korú fiúk tették ki. A szexin pózoló, kizárólag rövidítésekben – zenéről, barinőzésről és szexről – kommunikáló 14-18 éves kiscsajok adták meg a legendás alaphangot, az ember meg nevetés közben néha körülnézett a monitor előtt, hogy nem kopogtatnak-e az ifjúságvédelmisek. Ez volt az az oldal, ami miatt még a Subbát is elfogta a morális felháborodás.

Advertisement

És az oldal 2012 decemberének végén egyszer csak eltűnt. 

Miután tegnap nem találtam, elkezdtem nyomozni, hogy mi történhetett, de nem lett belőle valódi nyomozás, mert már a legelső felhívott számon maga Gergely, a 35 éves Alkotó jelentkezett, és szívesen elmesélt mindent.

Advertisement

Szóval a Privi a legkevésbé sem szűnt meg, hanem éppen megújul, amit a gazdája úgy intézett el, hogy kábé két hete egyszerűen kikapcsolta. Megkönnyebült sóhajomat hallva Nagyházi annyit bevallotta, hogy "talán kicsit bénán" intézte a dolgot. De a lényeg az, hogy a mester szerint úgy három hét múlva élesedik az új verzió, amit ugyanúgy saját maga ír, mint az eredetit. Soha nem volt ennyire objektíven igaz, hogy régen minden jobb volt: az új Privi sajnos nem lesz annyira publikus, mint a régi. Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a főoldalon nem jelenik meg a friss adatlapok fényképes áradata. Gergely éppen rohant valahová, nem volt sok ideje magyarázni , és éppen akkor tette le a telefont, amikor elkezdte volna mesélni, pontosan hogy fog működni az új rendszer. Valami olyasmit hadart, hogy nem lesz jelszavas védelem, de nyilvánosak se lesznek az adatlapok, hanem a gazdáig küldözgethetik bárlkinek az url-t. Ez így, ebben a formában azért furcsán hangzott, de három hét múlva minden kiderül. Egy biztos: a régi adatokat migrálni fogják a Privi 2-re.

Gergely előtte elmondta, hogy az egész Privi neki hobbiprojekt volt a kábé tíz másik weboldal mellett, amit futtat, és amelyek közül párból pénzt is keres. "Ha reklámokat raktam volna rá, lehetett volna bevétel" – merült föl benne hirtelen a forradalmi gondolat, de aztán lemondóan megjegyezte, hogy úgysem lett volna ideje ilyesmire. De ideje a sok munka miatt nem volt sem erre, sem moderációra, ami meg is bosszulta magát. Volt, hogy felháborodott szülők hívták telefonon, volt, hogy a rendőrség, sőt előfordult, hogy nyomozók mentek ki a lakására, amit a Privi-pápa "elég gáz"-nak minősített. Ezek miatt döntött végül amellett, hogy kevésbé publikusra alakítja át a Privit. 

Advertisement

Várunk három hetet, aztán kiderül, hogy a Privi nyújt-e még szennyes szórakozást a hüledezni vágyóknak, vagy az átalakítással vége a mocskos dalnak.

Vélemény, hozzászólás?