​Ez a sajtóközlemény kész novella a jó öreg bádogosokról

Húszezer bádogos sípot akarnak hajtogatni az országban, hogy segítsék a kihalóban lévő bádogosszakmát. Húsz országban egyszerre. nálunk persze azonnal átpolitizálták.

Mindjárt olvashatod a bájos közleményt, de előtte hadd szomorítsalak EL azzal, hogy nálunk a bádogos síp is titkos politika eszköz, a balos Pécsi Stop azzal vádolja Csizi Péter pécsi alpolgármester-Fidesz-képviselőjelöltet, hogy kampányeseményt csinált a Kertváros Napból, amit miatta egy hónappal előrehoztak, április 5-ére, azzal a szerintük kamu indoklással, hogy akkor lesz a síphajtogatási rekordkísérlet. Ennyi ellenszenves hülyeség után itt a vicces hülyeség:

„Bádogos síp" készítés

Nemzetközi világrekord kísérlet a Prefával 6 helyszínen Magyarországon is! 20000 bádogos síp elkészítése hajtogatással 6 óra alatt több mint 20 ország részvételével. Ezt a célt megvalósítva szeretne világrekordot felállítani a PREFA Aluminiumprodukte GmbH és a Nemzetközi Bádogosszövetség (Internationaler Interessenbund Baumetalle-IIB) által éltre hívott nemzetközi kísérlet április 5-én. A kezdeményezéssel a neves alumíniumgyártó vállalat a bádogos szakmára és a nagymértékű utánpótlási hiányra szeretné felhívni a figyelmet.

Április 5-én reggel 10:00 és délután 16:00 között Magyarországon 6 helyszínen és világszerte több mint 20 országban egyszerre hajtogatnak bádogos sípot a vállalkozó szellemű fiatalok. A cél 20000 db bádogos síp elkészítése 6 óra alatt. A Prefa Hungaria Kft. és az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége által Magyarországon is csatlakozhatnak a fiatalok a különleges rekord kísérlethez. Kecskeméten, Veszprémben, Pécsett, Nagykállón, Debrecenben, Budapesten is várják a vállalkozó szelleműeket.

Az IIB ezzel nemzetközi kezdeményezéssel szeretné megismertetni ezt a különleges hivatást a fiatalokkal. A "Bádogos síp világrekord" ötlete a bádogos szakma nagymértékű utánpótlási hiánya miatt, tavaly nyáron, a Boden-tó mellett rendezett nemzetközi bádogos és tetőfedő szakmai találkozón fogalmazódott meg.

Magát a bádogos sípot 111 éve Gottlieb Scheu német bádogosmester találta ki, azért hogy faluról falura járva jelezni tudja érkezését. Amikor a síp jellegzetes hangja megszólalt a faluban mindenki tudta: itt a bádogos!

Aki szeretne részt venni a világrekord kísérletben, az alábbi helyszíneken hajtogathatja saját bádogos sípját.

Budapest – Hungexpo Vásárcsarnok, Construma kiállítás, A és G pavilonok közötti Passzázs;

Pécs – II. Kertváros Nap, Maléter Pál út melletti zöld terület;

Veszprém – Medgyaszay Szakképző Iskola, Tüzér utca 42.;

Nagykálló – Kállay Rudolf Szakiskola, Kossuth út 8.;

Debrecen – Kossuth tér;

Kecskemét – Fő tér Duna Palota felőli oldala;

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?