Ez történt a világban éjjel: Fasiszta Magyarország és a nyelvtanuló utcalányok

Illustration for article titled Ez történt a világban éjjel: Fasiszta Magyarország és a nyelvtanuló utcalányok

Cselesen kezdek, mert ez pont nem a világban történt, hanem nagyon is nálunk, de a New Yorker könyvrovatában Hari Kunzru írt egy hosszabbat Magyarország fasizálódásáról és az értelmiségiek üldözéséről. Ott majdnem orra bukik az egész, hogy Klubrádió, the country’s most prominent independent radio station, de szerencsére még pont nem. Igazából a legfontosabb részei egyértelműen Dörner György és Fekete György sületlenségei angolra fordítva, és a felsorolások, hogy milyen külföldi írók nem fogadtak el magyar kitüntetéseket a kormány miatt.

Advertisement

A brazil prostituáltakat nem lehet azzal megvádolni, hogy ne gondolnának a hosszú távú üzleti tervekre a következő pénzügyi évben. A Reuters szerint a Belo Horizontei lányok már sorban állnak az ingyenes nyelvoktatáshoz, hogy felkészülve fogadják majd a 2014-es foci-világbajnokság vendégeit. A helyi prostituáltak érdekvédelmi szervezetének fantasztikusan jó nevű elnöke, Cida Vieira azt mondta a hírügynökségnek, hogy a nyelvtudás elengedhetetlenül fontos a jó ár és a tisztesség érdekében.

Egy FBI-szakértő a per előtti meghallgatáson elmondta, hogyan is aknázta alá a lakását James Holmes, az arizonai tömeggyilkos, aki idén júliusban 12 embert megölt és több, mint 50-et megsebesített egy moziban. Azt eddig is tudtuk, hogy Holmes csapdákat rejtett a lakásásba, de a Time meg is írta az FBI bombaszakértőjének beszámolóját. Például kihúzott egy drótót, ami egy glicerinnel teli termoszhoz volt kötve, aminek a tartalma beleömlött volna egy kálium-permanganáttal teli serpenyőbe, ezzel felgyújtva az egészet, mint valami sötét Wallace és Gromitban. Emellett volt a lakásban 30 saját készítésű gránát és tíz gallon benzin is, illetve befőttesüvegek tele napalmmal és termittel.

Advertisement

A finn Nokia csennai gyárát Indiában megszállta az adóhatóság. Körülbelül félmilliárd fontnyi adójóváírásnak akarnak utánajárni, a cég természetesen együttműködik velük. India úgy néz ki rászáll a nyugati tömegkommunikációs cégekre, napokkal ezelőtt a helyi APEH kétmilliárd dollárnyi adóbefizetést követelt a Vodafone-tól.

Illustration for article titled Ez történt a világban éjjel: Fasiszta Magyarország és a nyelvtanuló utcalányok

Advertisement

És hogy legalább egy félig vicces hírrel legyen vége, az Egyesült Államok hipszterközpontjában valaki a STOP táblákat POOP-ra ragasztja át. Jó reggelt kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?