Ez történt a világban éjjel: Mekis lövöldözés, jégben ragadt gyilkos bálnák

Illustration for article titled Ez történt a világban éjjel: Mekis lövöldözés, jégben ragadt gyilkos bálnák

A GQ-nak februárban jelenik meg a száma, ami a XXI. század legszexibb nőiről fog szólni, a címlapra pedig Beyoncét rakták, akinek kicsit látszik a cicije. Ennél komolyabb dolgok is történtek éjjel, de fontos, hogy a reggel jól induljon.

Advertisement

Például itt van ez a nagyon lehangoló esemény, hogy a kansasi Wichitában egy embernek elrontották a mekis rendelését, és ezért elkezdett sörétes puskával lövöldözni. A perpatvar úgy kezdődött igazán, hogy a McDrive-ban megpróbált megelőzni egy másik kocsit, aminek a vezetőjével az illető összeszólalkozott, amaz megdobta egy pajszerrel, ő meg erre előkapta a puskát. A lövöldöző elhajtott, de a SWATosok megrohamozták a házát. Egyébként senki sem sérült meg.

Kicsit szégyellem magam, hogy külön posztot csináltam arról, hogy egy komp túl erősen ment neki a mólónak New Yorkban és megsérültek 50-en, miközben Indiában meghalt 25 ember, köztük 11 gyerek, amikor egy teherautó leszaladta az útról Kelet-Indiában. A sofőr és a segédje túlélte, mindketten elmenekültek a helyszínről a BBC információi szerint. A teherautó munkásokat szállított, akik éppen hazafele tartottak a mezőkről. Ramadhar Singh államigazgatási miniszter már kiutalt nagyjából 900 dollárnyi összeget az elhunytak családjának.

Advertisement

Nincs vége a szomorú dolgoknak, a Hudson-öböl jegében egy csapat bálna esett csapdába, a quebeci Inukjuak kisközösség vezetője most arra kéri a kanadai kormányt, hogy küldjenek egy jégtörőt az öbölbe, mert az állatok lassan képtelenek levegőt venni. A gyilkos bálnákat még kedden vették észre, több, mint tízen vannak, írja a Guardian.

Megint a BBC, Görögországban rendőrök megvertek egy koreai turistát, mert bevándorlónak hitték. Ez is egy nagyon szomorú mondat. A dolog úgy történt, hogy Hyun Young Jung sétálgatott Athén belvárosában, amikor valaki megállította és elkezdett görögül beszélni hozzá. Hyun nem állt meg, legközelebb pedig már egy rendőr állt meg előtte, aki az útlevelét kérte. Jung gyanakodva odaadta, de amikor ő is kérte a rendőr igazolványát, cserébe először egy egyenest kapott, aztán leteperték a földre és elkezdték rugdosni. Aztán még megbilincselték és verték tovább. A BBC elég hosszan foglalkozik az egész üggyel, érdemes elolvasni.

Advertisement

Nem tudom, pontosan hogyan számolta ki a brit gépészmérnökök szövetsége, de szerintük a világon legalább két milliárd tonna étel sosem kerül asztalra, hanem megy a kukába. Ez a világon előállított élelmiszerek fele. További lehangoló adatok: Nagy-Britanniában a gabona 30 százalékát nem aratják le, mert nem felelnek meg a nagykereskedők előírásainak, 2050-re 10-13 trillió köbméter víz előállítására lesz szükség, hogy fenntartsuk a húsevő szokásainkat, és így tovább. Becsüld meg a reggelidet!

Eric Schmidt megszólalt Észak-Koreában! Sok beszédnek sok az alja: azt szeretné, hogy legyen az országban internet,

Vélemény, hozzászólás?