Ha te is találsz olyan gombát a buszon, ami a mai hírekben szerepel, azonnal szedd le, mert igen finom.
Mindenképp ehető laskaféle, valószínűleg késői laskagomba az, amit egy utas talált a távolsági buszon, Győr közelében. Sütve, rántva és levesnek-pörköltnek is finom, tojással sütve is jól teljesít. Ha rám hallgatsz, először összedobsz egy klasszikus olasz paradicsommártást, vagyis olivaolajon hagymát pirítasz, aztán beleteszel sok fokhagymát és 2-3 apróra összevágott szardellafilét, sütögeted kicsit együtt, azután hozzáöntesz kockára vágott paradicsomhust vagy olasz paradicsomkonzervet, babérlevéllel + ha vannak friss fűszernövényeid, akkor egy zsálya-kaukkfű-oregánó-csokorral + kis borssal fűszerezed, aztán vízzel vagy húslevessel beálltod a neked tetsző sűrűséget. Kér iskola van, az egyik szerint ekkor adod hozzá a gombát, a másik szerint a szardella után, a sütögetés-kavargatás vége felé, de még a paradicsom előtt. A végeredmény egy klassz Volán-gombaleves, szélesmetélttel, fokhagymás pirított kenyérkockával vagy betét nélkül.
(illusztráció: The Graphics Fairy)