Gyökeresen megváltozik a Tumblr: gettóba zárják a pornót

Illustration for article titled Gyökeresen megváltozik a Tumblr: gettóba zárják a pornót

Már amikor megvette a Yahoo a Tumblrt, elindultak a találgatások, hogy vajon mit kezd vele. Első lépésnek nem volt rossz, hogy jól megreklámozta a felvásárlással a Flickr megújítását, de azért reklámkampánynak kicsit drága lett volna az 1,1 milliárd dollár. Természetesen azért vették meg, hogy pénzt csináljanak vele.

Advertisement

Pénzt pedig leginkább a hirdetők hoznak, akik viszont nem szeretik, ha keménypornó-, vagy épp egy anorexianépszerűsítő, esetleg szimplán egy náci oldalon jelennek meg a hirdetéseik.

A Tumblren meg ugye a teljes szabadság jegyében ilyen is akad. Mi a megoldás?

A pornót nem tiltják ki, csak tulajdonképpen gettóba zárják, ahogy az a részletes leírásból kiderül. Innentől kezdve három kategória lesz: a sima, a felnőtt (ó de utálom ezt a kifejezést, már a felnőttfilmtől is kiráz a hideg, de a felnőttipartól egyenesen rosszul vagyok) és a kettő közt egy NSFW. (Ez magyarul azt jelenti, hogy "nem munkahelybarát" – tehát alkalmanként van rajta necces tartalom).

Advertisement

Ezek pedig így jelennek meg:

Illustration for article titled Gyökeresen megváltozik a Tumblr: gettóba zárják a pornót

Advertisement

Vagyis aki nincs bejelentkezve az semmi csúnyát nem láthat és bejelentkezve is csak akkor ha követi az oldalt. Az igazán kemény tartalmak a keresők számára is láthatatlanok lesznek stb.

Ha a hőbörgést akarták elkerülni vele, akkor kár volt próbálkozni, mert hőbörgés így is lesz. Hogy a hirdetők kedve mennyire jön meg az akciótól, az majd kiderül. Egy biztos: a Yahoo csipkerózsikaálma úgy tűnik véget ért, nekiálltak fejleszteni. /via: vallewag/

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?