Habony Árpád 2006-ban házaspárt vert, „egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta” – UPDATE

Illustration for article titled Habony Árpád 2006-ban házaspárt vert, egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta - UPDATE

Habár a Magyar Narancs csak holnap kerül az újságárusokhoz, már most elkezdtek szivárogni a részletek arról, hogy pontosan mit is művelt Habony Árpád évekkel ezelőtt, amiért azóta börtönt, felfüggesztettet és öregasszony-verést susognak a háta mögött az emberek. A valóság eléggé olyan, mint egy Összeomlásba mixelt Michael Haneke-film, van benne nők elleni erőszak, Lexusból kikiabálás és összetaposott bevásárlókocsi is.

2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban a házaspár lelépett a Lexus terepjárón érkező Habony elé, ő rádudált a gyalogosokra, majd a lehúzott ablakon keresztül rájuk is kiabált: legközelebb nem fékez, hanem elüti őket. A beszólásból szóváltás lett, majd Habony kiszállt, és a sértett K. Sándor és felesége, P. Erzsébet után ment. Először beletaposott bevásárló kocsijukba, majd egy ütéssel leütötte a férfit, a nőt pedig hasba rúgta. Ezt követően Habony vissza ült a terepjáróba, és kikerülve az ötvenes éveiben járó férfit, elhajtott a helyszínről.”

Advertisement

Az idézetet itt találtuk.

UPDATE: Közben vettem észre, hogy a hvg.hu már sokkal részletesebben szemlézett a Magyar Narancs cikkéből. Többek között az is kiderül, hogy 2007-ben szüntették meg a nyomozást a kommunikációs tanácsadó ellen. Két ok miatt: az egyik, hogy a Lexus terepjáró bérelt volt és nem sikerült Habonyhoz kötni, másrészt pedig fénykép alapján nem sikerült a férfit beazonosítani. A hvg.hu-nál az is kiderül, hogy Habony és ügyvédje azzal védekeztek a bíróságon, hogy a férfit "trükkös lopás" miatt pécézték ki maguknak azok, akiket aztán kiütött és hasbarúgott.

Vélemény, hozzászólás?