Habony Árpi két év böri?

Korábban már keringett a szerkesztőségben a kérdés, hogy vajon ki lehet az kormánypárti politikus akit állítólag két év börtönre ítéltek felfüggesztve egy idős asszony megveréséért? A Magyar Narancs címlapján a válasz! A cikk most ismerhető része alapján a szállongó pletyka nem volt pontos, mert börtönről vagy felfüggesztettről nincs szó, de garázdaság történt, és ítélet tényleg volt Habony ügyében.

A Narancs egyelőre csak egy kis ízelítőt rakott ki a cikkből a weboldalára. Eszerint 2011. május 4-én a Fővárosi Bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta Habony Árpádot. A végzés szerint Orbán Viktor bizalmasát egy házaspár bántalmazásáért ítélték el. A korábban keringő pletykák egy asszonyról szóltak, a csütörtökön megjelenő print Narancsból majd kiderül, mi is történt pontosan, de egy egész házaspár megverése látatlanban nagyobb teljesítménynek tűnik. "Nem kizárt, hogy Habony emiatt nem vállalt formális pozíciót az elmúlt évek során." – fejeződik be a hetilap ajánlója. 

Advertisement

update: Annyi már a fent ismertetett zanzából is kiderül, hogy Habonyt valójában nem ítélték börtönbüntetésre, felfüggesztve sem, hanem próbára bocsátották. Ez azt jelenti, hogy a delikvensről ugyan jogerősen megállapítják, hogy elkövette, amit elkövetett, de a büntetés kiszabását x időre, esetünkben 2 évre elhalasztják. Próbára akkor lehet bocsátani, ha a maximális büntetési tétl 3 év és a bíróság úgy látja, hogy a büntetés célját így is el lehet érni.

Illustration for article titled Habony Árpi két év böri?

Vélemény, hozzászólás?