Halló igazi fideszesek, aki szereti Viktort, nem hord órát!

Illustration for article titled Halló igazi fideszesek, aki szereti Viktort, nem hord órát!

Titokzatos cikk jelent meg a Borsban arról, hogy Orbán Viktort "egyszerűen zavarja, ha fityeg valami a csuklóján", ezért nem hord órát. A cikk végén nyomatékos felsorolást közölnek arról, hogy a Fidesz befolyásos tagjai közül ki vette át a divatot, és szintén órátlanul jár.

Advertisement

Papcsák Ferenc! Révész Máriusz! Demeter Ervin! Fónagy János! A magyar sajtó igen ritka óraellenes cikkeinek egyike ezekkel a nevekkel zárul mint olyanokkal, akik követik Orbánt a csupaszcsukló-divatban. Mit jelent ez a bizarr cikk? Én úgy értelmezem, hogy nem is annyira rejtett üzenet az igazi rajongók felé. Így az sem lehet véletlen, hogy ismert, de nem teljesen elsővonalbeli nevek szerepelnek a listán. Az üzenet talán az, hogy ha nagyon igyekszel és eldobod a komcsigyanús órád, egyre belsőbb körökbe juthatsz? Persze ha a nyakkendőd is lila, mint a Főnöké.

És mi lehetett az az élmény, ami miatt Orbán semmit sem tűr meg a csuklóján? Valami undorító, félelemkeltő vagy liberális dolog fityeghetett róla egykor fiatalkorában? Lehet, hogy a brit ösztöndíja közben véletlenül elkeveredett valami igazán bizarr angol társaságba, aminek a látszatra tiszteletreméltó tagjai, ügyvédek, mérnökök, egyetemi tanárok, valami Kimondhatatlant figyegtettek a csuklójukról, tetőtől talpig női ruhába öltözve, esetleg tök meztelenül?

Advertisement

Aki sejti a megoldást, írja meg!

Vélemény, hozzászólás?