Honnantól náci egy karlendítés?

Illustration for article titled Honnantól náci egy karlendítés?

Kaptunk egy olvasói levelet, benne egy screenshotot a hvg.hu címlapjáról, de az istennek nem értettük, mi a durva rajta. Visszakérdeztem, és kiderült, hogy olvasónk fasiszta köszöntést látott bele az ártatlan reklámba. Miután kimulattuk magunkat, és tízszer elmondtuk, hogy "micsoda paranoia", megmaradt a kérdés: mitől nácul be egy karlendítés?

Advertisement

Illustration for article titled Honnantól náci egy karlendítés?

"Mindenesetre nekem úgy tűnik mintha a két forma faskó karlendítéssel üdvözölné egymást.. Lehet agyamra megy a fasizálódás?!" – kérdezte X., mire a heves bólogatás közben gondolkodni kezdtünk, mint az egyszeri egy hajmetálos filozófus.

Advertisement

Náci-e az üdvözlés, ha a karunkat ugyan előre nyújtjuk, de a széttárjuk az ujjainkat? És ha ökölbe szorítjuk, mint a fekete polgárjogi harcosok? És ha zártak ugyan az ujjak, de a kar nem nyílegyenes, hanem enyhén meg van hajlítva? Ha jelentkezünk? Egyáltalán, milyen fokú hajlítástól válik a borzalmas időket idéző karmozdulat ártatlan integetéssé? Aztán ott a kar és a mellkas síkja által bezárt szög kérdése. Okés, hogy 90 fok fölött már Hitler a buli. De mi történik, ha 180 fokig emeljük a kezünket? Egyből felvesznek a Demokratikus Koalícióba? És ha csak 63 fokig emeljük föl?

Ezernyi kérdés, amikre egy módon lehet megnyugtató választ adni. Megkértem Klág riportert, hogy fotózzon le 12 nácigyanús pózban. Ezekból összeraktunk egy nagy képet, ami odafönt látható. A feladat annyi lenne, hogy a képjegyzetelés segítségével mondj véleményt a különböző karlendtésekről. A kérdés mindig annyi, hogy "náci vagy nem?".

Vélemény, hozzászólás?