Hősöm a tini, aki szó nélkül elverte a véletlenül kapott milliókat

31 000 dollárt, vagyis majdnem hétmillió forintot utaltak egy 18 éves kölök számlájára az Egyesült Államokban. Tévedésből. A srácot nem érdekelte, elköltötte majdnem mind egy szálig. Aztán letagadta.

Advertisement

Ilyen dilis dolgok történnek, ha egy adott banknál létezik valaki más, akinek ugyanaz a neve, mint neked. Ez történt akkor, amikor a First Citizens Bank egyik pénztárosa 31 000 dollárt szeretett volna egy felnőtt férfinak, de ehelyett egy 18 éves sráchoz került a pénz. Aki nem ült rajta sokáig, látta a sok dellát, tíz nap alatt kivett összesen 20 000 dollárt, plusz még ötezret elköltött a bankkártyájával. Amikor tíz nap elteltével ki akart venni még egy kevés dollárt a számlájáról, akkor a bankban szembesítették a hibával. Mint egy rendes tini, akit éppen azon értek, hogy valami csibészséget csinál, azonnal elkezdett kamuzni és magyarázkodni, hogy ez biztos nem az a pénz, mert ezt az ő nagymamájától örökölte.

A helyi rendőrség is próbálta megszorongatni a srácot, a sheriffhelyettes elmagyarázta, hogy nagy problémái lehetnek ebből. A kölök azt mondta, hogy jó, jó, persze biztos úr, elsétálok a bankba, és elintézem az egészet, nehogy börtönbe kerüljek.

Advertisement

A srácot azóta nem látták a bankban.

[Gawker]

Vélemény, hozzászólás?