Így kerülheted el az internetes szexuális zsarolást az FBI szerint

Illustration for article titled Így kerülheted el az internetes szexuális zsarolást az FBI szerint

Christopher Gunn múlt hónapban 35 évet kapott, amiért fiatal lányok meztelen képeit szerezte meg az interneten. És ahelyett, hogy elég lett volna neki a trillió pornóoldal, Facebookon és más közösségi hálókon erőszakolt ki elég gusztustalan módon fotókat vagy úgy, hogy fiatal srácnak, vagy úgy, hogy Justin Biebernek adta ki magát. Az előbbi esetben fiatalok bizalmába férkőzött úgy, hogy magát frissen a városba érkezett tininek adta ki magát, először ártatlan, aztán egyre felfedőbb képeket követelt a lányoktól, aztán tovább folytatta egyre durvább követelésekkel. Az utóbbi esetben pedig Bieberként jegyeket és backstage-bejárást ajánlott cicis képekért cserébe. Gunn 31 éves volt. Az FBI is megírta a történetet és ajánlott tanácsokat is arra, hogyan lehet az ilyesmit elkerülni. Ami azért nem egy dinamit módszer:

 – Ne vedd készpénznek, hogy a vírusirtód garantáltan megvéd a behatolások ellen.

 – Kapcsold le a számítógépedet, ha nem használod.

 – Takard le a kamerádat, ha nem megy.

 – Ne nyiss ki csatolmányokat anélkül, hogy megerősítetted, hogy ismerőstől érkeztek.

 – Nem baj, ha gyanakvó vagy. Ha édesanyádtól kapsz egy üzenetet csatolmánnyal hajnali 3-kor, lehet, hogy nem is az édesanyád küldte.

 – Ha a számítógépedet megfertőzték és zsaroló fenyegetéseket kapsz, ne félj szólni a szüleidnek vagy értesíteni a rendőrséget.

Advertisement

Arról persze egy büdös szó nincsen, hogy ne bízz emberekben a Facebookon, használd a Tineye-t, higy kiderítsd, lopták-e a profilképüket máshonnan, vagy hogy egyszerűen ne küldj félmeztelen képeket Justin Biebernek, még ha az igazi is.

[Gizmodo/FBI]

Vélemény, hozzászólás?