Így néz ki a részben nálunk forgatott szamurájfilm

Főszerepben Keanu Reeves meg egy csomó fura számítógéppel animált dolog. A 47 Ronin igaz történeten alapul, de köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Advertisement

Képzeljük el, hogy valaki filmet akar készíteni mondjuk Rózsa Sándorból, de az ellenfelei nem a csendőrök lennének, hanem óriási félig turul, félig csikós lények, amik tüzes ostorral vágnak utat maguknak a Hortobágyon és mellesleg teleportálni is tudnak. Ilyen érzés nézni a 47 Ronin előzetesét. A film ugyanis igaz történetet vesz alapul, a XVIII. században 47 szamuráj gazda nélkül maradt, miután az öngyilkosságot követett el. Két év tervezés után a roninok bosszút forraltak az ellen, aki miatt a hadúrnak seppukut kellett végeznie magán, majd miután ez sikerült, nekik is végezniük kellett magukkal.

A történet Japán egyik leghíresebb és legismertebb legendaszintű történelmi eseménye, ezerszer feldolgozták már minden lehető formában. Az előzetes alapján viszont a 47 Ronin kábé úgy viszonyul a valósághoz, mint a pár évvel ezelőtti 300, mert én annyira nem figyeltem általános iskolában történelemórán, de abban biztos vagyok, hogy Xerxész nem egy négyméteres óriás volt.

Advertisement

A 47 Ronint részben Magyarországon is forgatták, bár az előzetes alapján nem mondaná meg az ember, mert a jelenetek nagyrésze egyértelműen stúdióban készült. Többszöri huzavona és tologatás után decemberben, karácsony napján fogják bemutatni az Egyesült Államokban.

Vélemény, hozzászólás?