„A Sülvefőve sztárséfje”. Így vezette fel a Nők Lapja Café 2011 februárjában közölt sztárinterjúja azt a Wossala Rozinát, aki most az RTL Klub vadonatúj gasztroshow-vetélkedője, a Konyhafőnök egyik amatőr versenyzője.
"A Sülvefőve sztárséfje". Így vezette fel a Nők Lapja Café 2011 februárjában közölt sztárinterjúja azt a Wossala Rozinát, aki most az RTL Klub vadonatúj gasztroshow-vetélkedője, a Konyhafőnök egyik amatőr versenyzője.
Ez azért vicces, mert a műsornak az a koncepciója, hogy hat amatőr küzd a tízmillió forintos fődíjért, miközben egy háromtagú szakmai zsűri a halálba szopatja-alázza őket. Csakhogy Wossala a jelek szerint igencsak álamatőr szereplőnek tűnik.
Azért persze nem ő felel száz százalékban, hogy a Nők Lapja minek titulálta, az viszont elgondolkodtató, hogy ő maga vallotta be: dolgozott szakácsként konyhában.
Wossala kívülállóságát megkérdőjelezi, hogy önmagát például ebben az NL cafés interjúban is gasztronómusnak mondja, igaz, még kezdőnek. De olyannak, aki már dolgozott szakácsként, profi konyhában:
– Gasztronómus vagy. Soha nem akartál szakács lenni?
– Egy nagyon keveset én is dolgoztam szakácsként, de rájöttem, hogy sokkal jobban érzem magam a vendégek között, bor- vagy éppen ételkóstoltatás közben, mint bent a konyhában.
Később kiderül, hogy Kovács Lázár tévés sztárszakács konyhájában dolgozott:
Elegem volt az egészből, és pont akkoriban egy véletlen folytán a zöldségesnél összefutottam Kovács Lázárral, akit szegről-végről már korábbról is ismertem. Meséltem neki, hogy mennyire szeretnék mással foglalkozni, ő pedig elhívott maga mellé az étterembe, ahol aztán gyakornokoskodtam.
Majd ezek után, Lázár javaslatára elvégzett egy firenzei gasztromómiai iskolát. Hogy később budapesti vendéglátóhelyek üzletvezetőjeként dolgozzon.
Wossala a joy.hu 2010. májusi cikkében is gasztronómusként szerepel, itt receptet ajánl, és megadja, hogyan kell elkészíteni.
A Ridikül, az M1-es tévéműsor, weboldala ilyen cv-t közölt róla:
Dolgozott szakácsként, üzletvezetőként, foglalkozott tanácsadással és vendégkapcsolattal is, és különféle gasztronómiai túrákat is szervez.
Több étteremkoncepció megvalósításán dolgozott, például: Bacardi Original Bar, Innio, Tokio, ezek közül az Innio borbárt társával üzemelteti a belvárosban.
A Werk Akadémián gasztroszakon vezetett egy osztályt, valamint a Dining Guide és a Népszabadság Top100 étterem kiadványnak étteremkritikusaként dolgozott.
Hősünk ehhez képest ezt mondja a Mesterszakács weboldalán:
Egész életemben a vendéglátás különböző területein dolgoztam, de az igazi álmom mindig az volt, hogy főzhessek, de ez idáig még nem valósult meg.