John Travolta életműdíjat kap Karlovy Vary-ban, nem tudom miért

Illustration for article titled John Travolta életműdíjat kap Karlovy Vary-ban, nem tudom miért

Mert ha valamit értékelnek egy kelet-európai filmfesztiválon, az a Nicsak, ki beszél 1-2-3.

Advertisement

Az amerikai színész Kristályglóbuszt fog kapni amiért kiemelkedően hozzájárult a világ filmművészetéhez, írja a Variety. Itt fogják tartani legújabb filmjének, a Killing Season-nak a premierjét is, amiben Travolta egy boszniai exkatonát játszik, aki megpróbálja levadászni az ugyancsak visszavonult, de amerikai katonát, akit meg Robert De Niro játszik.

Az életműdíjak ezeken a fesztiválokon mindig is arról szóltak, hogy sztárokat tudjanak meghívni az isten háta mögé, de azért egy pillanatra elgondolkodtam, hogy miért kaphatna pont Travolta pont életműdíjat. Producerként két filmnél szerepel, az egyik ebből a rettenetes szcientológia-propaganda, a Háború a földön. Színészként oké, szerepelt a Ponyvaregényben és a Szombat esti lázban, de a kettő között a karrierje (pár kivételtől eltekintve) egy mély kanyon volt, amiből alig sikerült kikecmeregnie. És a Ponyvaregény után sem volt képes magát teljesen megrázni és csak jó szerepeket keresni. Az utóbbi években pedig csak azzal tudott bekerülni bármilyen hírbe, hogy lesmárolta egy jóbarátját vagy hogy a vallása okozhatta értelmi fogyatékos fiának a halálát.

Advertisement

A Karlovy Vary-i filmfesztivált június 26. és július 8. között tartják, a versenyprogramban ott lesz a magyar A nagy füzet is.

Advertisement

Kép: Collider

Vélemény, hozzászólás?